Els Mossos desallotgen els activistes de la PAHC que s'havien tancat a CaixaBank

Després de tres tancaments i més de nou hores en l'últim, el banc va denunciar l'ocupació | La PAHC reclama una condonació de deute i un lloguer social per a Mourad

Els Mossos actuant en el desallotjament dels activistes de la PAHC
Els Mossos actuant en el desallotjament dels activistes de la PAHC | Pere Fontanals
29 de març del 2018
Actualitzat el 30 de març a les 21:30h
Agents ARRO dels Mossos d'Esquadra van desallotjat per la força dimecres una trentena d'activistes de la PAHC que portaven més de nou hores tancats a l'oficina de CaixaBank de la plaça Major. Dues furgonetes de la policia va aparcar davant de l'oficina i es va dedicar a "arrencar cebes" amb els activistes que s'havien assegut a dins i a la porta de l'establiment.

Activistes de la PAHC Bages s'havien tornat a tancar aquest dimecres a l'oficina de "la Caixa" de la plaça Major de Manresa per negociar amb els seus responsables una sortida per a la situació de Morad, a qui el banc li reclama 6.000 euros després que li subhastessin l'habitatge del que havia deixat de pagar la hipoteca. En les dues reunions anteriors el banc havia mantingut la seva oferta després de baixar el deure dels 25.400 euros a aquests 6.000.

La PAHC s'havia tancat a la mateixa oficina i pel mateix cas dimecres i divendres passat, i va insistir aquest dimecres després que no s'arribés a cap acord. Les posicions estaven enrocades i a partir de les 7 del vespre el banc va presentar la denúncia.

Segons els activistes, el 2011 Mourad va perdre la feina i es va trobar amb que no podia pagar la hipoteca. Llavors va intentar negociar amb "la Caixa" una possible dació en pagament, però el banc no ho va acceptar. Finalment, el 2016 CaixaBank va subhastar el seu pis que se'l va quedar una mateixa empresa del grup, Building Center. Malgrat aquesta subhasta, "la Caixa" continuava reclamant-li a Mourad el deute pendent que era de 25.400 euros, però que dimecres havia rebaixat a 6.000 euros.

L'afectat i els membres de la PAHC reclamen a CaixaBank la condonació del deute i que el mateix pis li sigui llogat amb tarifa social. Aquest dimecres, quan s'han reprès les negociacions, "la Caixa" ha continuat en el mateix punt: li continuen demanant 6.000 euros i no accepten oferir-li un lloguer social perquè, segons asseguren, no reuneix els requisits.