Tancat provisionalment i fins a nou avís el Camí de Pinell del Bosc de Cardona

Es tornarà a obrir tan bon punt es puguin retirar els rocs més inestables i es puguin garantir les condicions de seguretat

Redacció
29 de març del 2018
Actualitzat a les 9:16h
L'Ajuntament de Cardona ha decidit, per motius de seguretat, tancar de manera provisional el Camí de Pinell del Bosc després que els Serveis Tècnics Municipals inspeccionessin el bosc i la carena de la Costa Rèvola, des d'on dilluns se'n va desprendre una pedra de grans dimensions, que va anar a parar al citat camí rural (a uns 50 metres del pont de les Palanquetes) i que va afectar el col·lector de salmorres que el travessa. El camí s'obrirà quan s'hagin retirat els rocs i es pugui estabilitzar la zona.

Ahir dimarts, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja va iniciar la reparació de la canonada i l'arranjament dels voltants del col·lector, on s'hi havia format un gran forat de fang i aigua. Tot i que és previst que aquests treballs finalitzin avui dimecres al vespre, l'Ajuntament ha decidit que mantindrà el camí tancat. Les inspeccions que s'han fet al bosc i a dalt la carena han permès determinar que hi ha més pedres de grans dimensions que s'han desprès i que, en conseqüència, podrien caure al camí, com va passar dilluns.

Així doncs, el camí romandrà tancat per motius de seguretat tant pel trànsit rodat com pels vianants. Es tornarà a obrir tan bon punt es puguin retirar els rocs més inestables i es puguin garantir les condicions de seguretat. L'Ajuntament demana fer cas de les senyalitzacions per evitar riscos innecessaris.

Recordem que la zona d'on s'han desprès les pedres va ser una de les afectades pels incendis dels anys 90. Els despreniments són fruit d'aquest passat i de les intenses pluges i nevades que han afectat Cardona aquest hivern.

El Camí de Pinell del Bosc és un camí rural, sense asfaltar, que utilitzen els veïns de tres masies de la zona, que disposen, però, d'un recorregut alternatiu per arribar a casa seva.
Arxivat a