La PAHC insisteix amb l'ocupació de CaixaBank per una condonació d'hipoteca

Els activistes han tornat a fer tancar l'oficina de la plaça Major

Activistes de la PAHC a la porta de l'oficina de CaixaBank
Activistes de la PAHC a la porta de l'oficina de CaixaBank | PAHC
28 de març del 2018
Actualitzat el 29 de març a les 20:12h
Activistes de la PAHC Bages s'han tornat a tancar aquest dimecres a l'oficina de "la Caixa" de la plaça Major de Manresa per negociar amb els seus responsables una sortida per a la situació de Morad, a qui el banc li reclama 6.000 euros després que li subhastessin l'habitatge del que havia deixat de pagar la hipoteca. A banda dels negociadors, la PAHC manté mitja dotzena d'activistes a l'exterior de l'oficina.

La PAHC s'havia tancat a la mateixa oficina i pel mateix cas dimecres i divendres passat, i insisteix aquest dimecres després que no s'hagi arribat a cap acord. Les posicions estan enrocades i dos agents dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a l'oficina, tot i que no han pres cap determinació.

Segons els activistes, el 2011 Mourad va perdre la feina i es va trobar amb que no podia pagar la hipoteca. Llavors va intentar negociar amb "la Caixa" una possible dació en pagament, però el banc no ho va acceptar. Finalment, el 2016 CaixaBank va subhastar el seu pis que se'l va quedar una mateixa empresa del grup, Building Center. Malgrat aquesta subhasta, "la Caixa" continuava reclamant-li a Mourad el deute pendent que era de 25.400 euros, però que dimecres havia rebaixat a 6.000 euros.

L'afectat i els membres de la PAHC reclamen a CaixaBank la condonació del deute i que el mateix pis li sigui llogat amb tarifa social. Aquest divendres, quan s'han reprès les negociacions, "la Caixa" ha continuat en el mateix punt: li continuen demanant 6.000 euros i no accepten oferir-li un lloguer social.