L'exalcalde de Castellnou s'emporta més de cent arxivadors i esborra els ordinadors de l'Ajuntament

Els dos últims caps de setmana com a batlle els va aprofitar per entrar al consistori per carregar en furgoneta tota la paperassa i formatar els discs durs del sistema informàtic municipal | Els Mossos d'Esquadra ja han rebut la denúncia

Arxius apilats a la planta baixa de l'Ajuntament, a punt de ser carregats per l'alcalde
Arxius apilats a la planta baixa de l'Ajuntament, a punt de ser carregats per l'alcalde | Cedida
27 de març del 2018

Seqüència d'imatges del buidatge d'arxius de l'Ajuntament de Castellnou. Foto: Cedides


El comiat de Francesc Martínez com a alcalde de Castellnou de Bages ha fet honor a tota la sèrie de despropòsits que havia acumulat en els darrers anys. El divendres 16 de març va ordenar als treballadors municipals que baixessin al subterrani de l'Ajuntament més de 100 arxivadors amb informació municipal confidencial, des d'actes de plens fins a multes per infraccions i actes del jutjat de pau, entre d'altres, i aquell cap de setmana els va carregar en dos viatges de furgoneta per portar-los, suposadament, fins a casa seva. Cal recordar que aquest dimarts a les 6 de la tarda Francesc Martínez presenta la seva renúncia al càrrec i a l'acta de regidor en el transcurs d'un ple extraordinari.

L'actuació de l'alcalde Martínez, però, no va quedar aquí, ja que el dilluns dia 26 de març, els treballadors municipals van veure de seguida que no podrien treballar perquè algú, durant el cap de setmana, l'últim de Martínez com a alcalde, havia accedit al sistema informàtic i havia esborrat pràcticament tota la informació que s'hi guardava.

Els treballadors van haver d'avisar al Consell Comarcal perquè hi adrecessin un tècnic que aixequés un informe sobre què havia passat i que mirés si podia recuperar el programari i els arxius.

Davant la gravetat dels fets, el grup municipal d'ERC, assessorat per alts càrrecs de la Diputació, va posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra aquests fets, aportant la informació necessària i el testimoni d'altres membres destacats del consistori.