Els crèdits concedits per CaixaBank a empreses de la Catalunya Central augmenten significativament

Durant el 2017 es van signar crèdits per valor de 75 milions d'euros, una xifra que representa un increment d'un 16% respecte al 2016

Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 11:35h
CaixaBank ha concedit crèdits per valor de 75 milions d'euros a les empreses de la Catalunya Central durant el 2017. Aquesta xifra representa un increment d'un 16% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Aquests préstecs, adreçats a petites, mitjanes i grans empreses de les comarques del Bages, Osona i Berguedà, s'han destinat principalment a inversions per al creixement dels seus negocis.

Durant l'any 2017 s'han formalitzat noves operacions de finançament del circulant a les empreses del Bages, Osona i Berguedà per valor de 129 milions d'euros, xifra un 27% superior a les operacions tancades durant el 2016.

Aquestes xifres confirmen, segons el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, que "la inversió empresarial és un dels principals motors de l'acceleració del creixement global". En aquest sentit assegura que l'activitat exportadora i la internacionalització de les empreses de la zona està sent "decisiva en la recuperació de l'economia de la Catalunya Central".

Dos centres especialitzats a la Catalunya Central

CaixaBank posa a disposició de les empreses de la Catalunya Central dos centres especialitzats per donar resposta, exclusivament, a les necessitats de les empreses. Un dels centres està ubicat a Manresa i hi treballen dotze especialistes. L'altre és a Vic i compta amb nou professionals.