Sant Vicenç registra nou denúncies per l'ordenança de tinença d'animals de companyia

Des de principis d'any, la Policia Local ha començat a registrar les primeres multes després de donar uns mesos de marge i informar els veïns

Redacció
26 de març del 2018
Actualitzat a les 17:35h
Des de principis d'any, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha registrat un total de nou denúncies per incompliment de l'ordenança municipal de tinença d'animals de companyia. La Policia Local ha començat a efectuar les primeres denúncies després de donar uns mesos de marge i informar la ciutadania de l'entrada en vigor de l'ordenança el passat mes d'agost. El document pretén el respecte als drets dels animals i complir la Llei de protecció dels animals afavorint la convivència, el civisme i una relació saludable en l'aspecte higiènic i sanitari.

Diferents casos

Del total de denúncies registrades fins al moment, tres són per dur animals potencialment perillosos a la via pública sense lligar, dues per no recollir les deposicions, dues per tenir els gossos sense lligar, una per no tenir l'animal registrat al cens municipal i la darrera per no tenir concertada l'assegurança de responsabilitat civil per als gossos potencialment perillosos. En paral·lel als expedients sancionadors de la Policia Local, des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet s'han iniciat els corresponents expedients requerint la regularització dels tràmits administratius pels quals alguns propietaris i propietàries han estat sancionats.

Les sancions a què s'enfronten els propietaris incívics són d'entre 220 i 330 euros per no recollir les deposicions dels animals, entre 100 i 150 euros per accedir amb animals a zones on no és permesa la seva entrada o 2.400 euros per no disposar de la llicència per a la tinença i conducció d'animals potencialment perillosos.