Un centenar de juristes i funcionaris es concentren als jutjats per la llibertat dels presos polítics

El degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, assenyala que "la majoria d'advocats de la ciutat donarien suport a una querella contra el jutge Llarena per prevaricació"

Concentració de juristes a les portes dels jutjats de Manresa
Concentració de juristes a les portes dels jutjats de Manresa | David Casellas
26 de març del 2018
Actualitzat a les 15:53h
Un centenar de juristes, funcionaris i algun usuari s'han concentrat aquest dilluns al migdia a les portes dels jutjats de Manresa per denunciar un ús "ideològic del dret que posa en evidència el trencament de la separació de poders a l'estat espanyol", l'ús "pertidista de la fiscalia", la "vulneració de drets fonamentals", la "vulneració del jutge predeterminat" i un "abus de dret", en el processament de polítics catalans arran del procés català. La convocatòria estava feta per la Coordinació d'Advocats Catalans.

Els juristes, tots ells vestits amb togues negres, s'han concentrat davant de l'edifici dels jutjats, tacat encara de pintura groga arran de la manifestació del passat divendres, i han desplegat una pancarta amb el lema "Llibertat i democràcia", i tot seguit l'advocat David Casellas ha llegit el manifest comú amb altres concentracions que han tingut lloc davant d'altres jutjats del país.

"Les irregularitats van reiterant-se amb una ingerència constant per part del govern executiu espanyol i del poder judicial en el que és la sobirania del poble de Catalunya i el dret a la participació dels seus ciutadans", han manifestat. I han sol·licitat la "llibertat immediata" dels nou polítics catalans que es troben a presó.

Així ho ha vist el degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, que ha assenyalat que "la majoria d'advocats de la ciutat donarien suport a una querella contra el jutge Llarena per prevaricació" ja que "gairebé la totalitat de juristes" considera que per tirar endavant una acusació de rebel·lió "no n'hi ha prou amb una suposada violència".

La concentració ha finalitzat amb proclames de "llibertat presos polítics", "Puigdemont el nostre president", i amb el cant dels Segadors que han posat el punt i final a l'acte.