Els Castellers de Santpedor visiten una de les cases grans del món casteller

Els Castellers de Santpedor han actuat a Vilafranca
Els Castellers de Santpedor han actuat a Vilafranca | Miquel Moret
Redacció
25 de març del 2018
Actualitzat a les 23:07h
Els Castellers de Santpedor han viscut una jornada que recordaran temps amb il·lusió. No perquè hagin fet la seva millor actuació sinó perquè han visitat un gran escenari. Els bagencs han estat convidats pels Castellers de Vilafranca a actuar a Cal Figarot. Allí és on es forgen molts de les millors construccions del món casteller. L'actuació, però, s'ha fet al seu exterior. 

La colla de la camisa daurada s'ha hagut de refer de baixes de darrera hora i han tingut una baixa sobrevinguda a mitja actuació. Això ha obligat a recompondre alguna de les pinyes que estaven preparades. Però han aconseguit tirar endavant l'actuació. A la primera ronda han tirat una torre de sis que ha acabat en intent desmuntat. El castell ha pujat amb lentitud i finalment el seny ha aconsellat tirar-lo avall. Quan l'han repetit tot ha anat més ràpid i s'ha pogut veure la primera aleta daurada de la matinal. Posteriorment, ni el tres de sis amb agulla ni el quatre de sis han presentat massa dificultats. Amb més o menys tremolins, els Castellers de Santpedor els han descarregat. En canvi, no han pogut arrodonir-ho amb el primer pilar de cinc de la temporada. Després de carregar-lo amb relativa facilitat, el pilar ha començar a vibrar fortament i ha caigut quan l'enxaneta ja era fora. 

Els Casteller de Vilafranca han descarregat el nou de set, el tres de vuit, torre de set, el quatre de vuit i el tres de set aixecat per sota. Han tancat un pilar de cinc i quatre pilars de quatre. I els Castellers d'Esparreguera han descarregat el cinc de set, el quatre de set amb agulla i el tres de set. Finalment, han alçat un pilar de cinc aixecat per sota. 

La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà el 15 d'abril a Navàs amb els Castellers de Berga. 
Arxivat a