Mig miler persones tallen la C-16 i la C-25 durant gairebé quatre hores

Convocats pels Comitès en Defensa de la República, els responsables de l'acció han provocat els talls a la confluència de les dues vies entre un to festiu però amb moments de tensió amb els conductors

La C-16 tallada en els dos sentits de la marxa a l'inici de l'acció
La C-16 tallada en els dos sentits de la marxa a l'inici de l'acció | Pere Fontanals
25 de març del 2018
Actualitzat el 26 de març a la 13:38h
Gairebé durant quatre hores els Comitès en Defensa de la República del Bages han tallat la C-16 i la C-25, l'Eix Transversal, on conflueixen les dues vies, en terme de Sallent, per protestar per l'empresonament de cinc nous polítics catalans i per la detenció del president Puigdemont a Alemanya quan tornava des de Finlàndia cap a Bèlgica.

Després d'uns primers moments de descoordinació entre els convocants, unes 200 persones han tallat, en primera instància, la C-16 a l'altura de la Sala. La lentitud amb que s'ha portat a terme aquesta acció ha propiciat que els Mossos d'Esquadra s'anticipessin i poguessin desviar el trànsit de tots dos sentits de la circulació per vies alternatives. Això ha provocat que les primeres retencions de vehicles fossin mínimes, d'uns 200 metres en un sentit i l'altre.
 

La C-16 i la C-25 col·lapsades pels talls de carretera. Foto: Pere Fontanals


Tot seguit, però, els concentrats, que cada vegada n'eren més fins sobrepassar el mig miler, han decidit anar baixant per la C-16, i després d'un quilòmetre han arribat a la confluència entre la C-16 i la C-25, l'Eix Transversal, on el tall de les dues vies en els dos sentits, ja ha provocat més problemes i retencions que han arribat als tres quilòmetres.

Malgrat que amb una fina però intensa pluja que queia, l'ambient era festiu, en alguna ocasió s'han viscut moments de tensió quan algun dels conductors retinguts ha perdut la paciència. El nus de les dues vies ha quedat col·lapsat fins a les 10 de la nit entre càntics de "Llibertat presos polítics" o "Puigdemont és el nostre president" o clams demanant una "vaga general".

Els Mossos d'Esquadra han realitzat només accions de redireccionament del trànsit sense que no hagin entrat en cap moment en els talls de carretera.