Quatre nous productors s'afegeixen al segell de proximitat Terra de Profit

Es tracta de la mel ecològica de Cal Meler (Castellfollit), l'Hort del Puig (Castellbell), el porc ecològic Dpagès (Solsona) i les mermelades artesanes de Riuverd (Solsona)

Membres i nous membres del segell Terra de Profit
Membres i nous membres del segell Terra de Profit | Gedi Media
Redacció
25 de març del 2018
Actualitzat a les 12:04h
El Celler Cooperatiu d'Artés va ser escenari de la presentació de l'ampliació de productors que ha experimentat el segell Terra de Profit que promociona el consum local, la venda de proximitat i de circuit curt tot incidint en la potenciació del teixit productiu i econòmic del territori a més d'incidir en el paisatge que és propi de la zona. D'aquesta manera a mengemBages -impulsor del segell- el Celler Cooperatiu d'Artés, Ecopallareta i TornaTerra -que en van ser els productors que primer s'hi van sumar- s'hi ha afegit enguany l'horta ecològica de l'Hort del Puig (Castellbell i el Vilar), la mel de Cal Meler (Castellfollit del Boix), les mermelades de Riuverd (Solsona) i el porc ecològic dpagès (Solsona).

Durant la presentació la responsable del Celler Cooperatiu d'Artés, Anna Berguenguer, va destacar la possiblitat de fer xarxa que promou el segell i de la confiança que genera un segell de "gent que treballa bé i amb honestedat". 

Els pilars bàsics de Terra de Profit

La coordinadora de mengemBages, Alba Rojas, va voler destacar les quatre línies bàsiques de treball del segell Terra de profit: "Agrupar els productors locals que treballen a les seves pròpies finques, que exploten la seva activitat, que fan producte de qualitat, que vetllen per la nostra salut i que a més a més preserven el nostre territori".

Arnau Vilaseca, Ee responsable del projecte Torna Terra que recupera espais d'horta i ho fa amb varietats autòctones va destacar que "els productors hi deixem una part de la nostra història, dels nostres sentiments en el producte que elaborem i Terra de Profit s'articula a partir d'aquesta idea simple: gent que volem fer les coses bé i que volem viure d'on som", mentre que Gerard Font, de la granja de pollastres Ecopallareta, del Poal de Manresa, explica que l'agrupació de petits productors permet intercanviar coneixements i potenciar l'aprenentatge.

Els nous productors de Terra de Profit

Els nous productors que han passat a formar part del segell Terra de Profit han coincidit a mostrar la seva satisfacció per poder lluir el segell en el seus productes. Martín Ezpeleta, de l'explotació de porc ecològic Dpagès, de Solsona, explica que "és cert que som petits productors, però gestionem grans projectes impulsats per grans persones". Jordi Corbera de la solsonina Riuverd, que elabora mermelades artesanes, ha destacat "l'extremada qualitat de tots els productes del segell Terra de Profit", mentre que Carol Obiol, apicultora i apiterapeuta de Castellfollit del Boix, explica que "és important trobar espais d'ajuda mútua entre productors que apostem per una línia de voler fer les coses molt bé i de seguir escrupulosament les traçabilitats per la dificultat de controlar tots els processos". Finalment Nil Puig, de l'horta ecològica de l'Hort del Puig de Castellbell i el Vilar assegura sentir-se "afalagat" per poder formar part d'aquest segell.

Carta de Maridatge

En el segon any de l'existència del segell Terra de Profit s'ha elaborat la segona carta de maridatge amb receptes inèdites que estan elaborades exclussivament amb productes del segell Terra de Profit. La Carta de Maridatge d'enguany l'han fet els cuiners del Mas de la Sala, Nani Sala i Gemma Solà. La primera edició de la carta de maridatge la va fer el cuiner de Sant Joan, Diego Alias.

Segons expliquen des de Terra de profit el Mas de la Sala s'ha convertit en abanderat de la cuina del producte local cosa que fa que en siguin "els cuiners ideals per elaborar les receptes amb els productes de Terra de Profit".