L'Ajuntament del PSC de Castellbell diu que l'actual Estat «recorda les èpoques més fosques del segle XX»

El govern socialista, amb el suport del PDeCAT, denuncia en una declaració institucional que "el govern de l'Estat amb el poder judicial i policial, intenten esclafar la voluntat de la sobirania popular"

L'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia
L'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia | Arxiu particular
Redacció
24 de març del 2018
Actualitzat el 25 de març a les 11:56h
El govern municipal socialista de Castellbell i el Vilar, am la seva alcaldessa Montserrat Badia, i el suport del grup municipal del PDeCAT, ha fet pública una declaració on denuncia que "l'onada repressiva contra els catalans i catalanes és majúscula i el govern espanyol està disposat a tot, fins i tot a vulnerar els drets civils, polítics i humans més bàsics per tal d'eradicar qualsevol signe de dignitat del poble català". La declaració adverteix que "el govern de l'Estat amb el poder judicial i policial, intenten esclafar la voluntat de la sobirania popular".

En la declaració denuncia l'empresonament dels cinc polítics catalans com un "acte d'autoritarisme intransigent que ens recorda de manera inevitable les èpoques més fosques de l'Espanya del segle XX", i afegeix que "els catalans no callarem". Perquè el catlà és "un poble tossudament alçat que només vol decidir democràticament i lliure quin ha de ser el seu futur".

És per això que la declaració demana que "s'aturi la repressió i l'actual deriva judicial i policial de l'Estat contra el poble de Catalunya i els seus representants legítims, escollits democràticament". També sol·licita "l'empara de la Unió Europea i que aquesta actuï per tal d'aturar aquesta vulneració de drets civils, polítics i humans del poble de Catalunya i el respecte als seus representants polítics, injustament perseguits, empresonats i exiliats".

Finalment, l'Ajuntament de Castellbell "es reserva el dret d'emprendre les accions legals oportunes per defensar el dret de la ciutadania, el respecte a les institucions, administracions catalanes i els seus representants polítics".
 

Declaració institucional de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar