Conesa diu al Bages que aquest és un any per engegar projectes de gran repercussió

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, durant la seva visita a Aguilar de Segarra
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, durant la seva visita a Aguilar de Segarra | Diputació
Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat a les 22:04h
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha visitat aquest divendres quatre municipis del Bages, com són Aguilar de Segarra, Rajadell, Súria i Sant Joan de Vilatorrada. En el transcurs d'aquesta visita, Conesa, que ha pogut conèixer algunes de les actuacions que s'estan realitzant en els diferents municipis amb el suport de la Diputació, ha remarcat: "Aquest 2018 serà un any intens de treball per engegar la majoria dels projectes que han de suposar una important inversió econòmica i de repercussió pel conjunt del territori".

En les dues poblacions que tenen menys habitants, com són Aguilar de Segarra i Rajadell, Conesa, en presència dels seus respectius alcaldes, Valentí Riera i Joan Costa, ha volgut remarcar la importància que per aquests municipis tenen projectes com l'arranjament de camins, amb molts quilòmetres de camins rurals que han de mantenir. Aquí, Conesa ha dit: "Una de les inversions mes apreciades pels petits municipis es la que es fa en camins, ja que permeten connectar els diferents nuclis i donen un servei important al conjunt de la població".

A Rajadell s'ha visitat un camí inclòs en el Pla Zonal de carreteres que permet la connexió dels diferents nuclis del municipi, així com el projecte d'arranjament de l'antiga Rectoria per convertir-la en una dependència de l'ajuntament i també en espai d'ús públic per al municipi.

En la seva visita a Súria, acompanyada de l'alcalde, Josep Maria Canudas, la presidenta ha visitat els treballs de neteja de la llera del riu Cardener que travessa la població, i se la ha exposat altres projectes que compten amb el suport de la Diputació vinculats al Poble Vell. Després de la visita, la presidenta ha assenyalat que en el patrimoni cultural com es l'església del Roser per connectivitat amb el museu.

A Súria, Conesa s'ha referit també a projectes com el de les Vies Blaves: "Una de les imatges de Súria és constatar i veure la importància que té un projecte com el de de les Vies Blaves, amb el Cardener com el riu travessa la població. A través d'aquest projecte podem anar estructurant aquest camí del riu i aquestes activitats que s'hi ha vingut fent des de fa anys. Ara volem aprofitar aquests paisatges de ribera i poder-los utilitzar per fer-hi activitats diferents d'aquelles que han estat tradicionals. Volem recuperar els camins de riu, recuperar la memòria de les fabriques i donar una nova fesomia a aquestes poblacions, amb nous usos per a la cultura, la història i el lleure".

En la darrera etapa, Mercè Conesa ha visitat Sant Joan de Vilatorrada. En el seu ajuntament, la presidenta s'ha reunit amb el seu alcalde, Gil Ariso, i altres membres de l'equip de Govern amb qui s'ha reunit per debatre alguns dels projectes del municipi així com dels projectes sol·licitats per l'Ajuntament a través del Catàleg de Serveis 2018.