La indignació pels nous presos polítics fa sortir Manresa al carrer

La concentració a la plaça Major desencadena en una marxa fins als jutjats on els manifestants "bombardegen" l'edifici amb boles de pintura

Aspecte de la plaça Major durant la concentració contra els nous empreonaments polítics
Aspecte de la plaça Major durant la concentració contra els nous empreonaments polítics | E. Aloy
23 de març del 2018
Actualitzat a les 21:55h
"Somriurem, però per ensenyar les dents", el president de l'ANC Manresa, Eudald Camprubí, ha verbalitzat la indignació que s'ha viscut aquest divendres a Manresa després que el jutge Llarena hagi dictat presó preventiva per a cinc polítics catalans més. Convocats del CDR, l'ANC i Òmnium, la plaça Major s'ha quedat petita per la immensa afluència de gent que ha volgut mostrar el seu desencant amb clams de "Fora, fora, fora, la bandera espanyola" mirant el pal de l'Ajuntament.

L'alcalde, Valentí Junyent, ha llegit el manifest comú a totes les ciutats catalanes, i Camprubí ha incitat els assitents a "plantar cara, pacíficament, democràticament, però sense fer cap pas enrere". "L'Estat ha creuat l'última línia que podia creuar, units hem de donar resposta", ha exclamat, a la vegada que animava tothom a "organitzar-se".


Un cop desconvocada la concentració a la plaça Major, després d'haver entonat els Segadors, guiats per torxes, centenars de persones s'han dirigit fins als jutjats per protestar per la decisió del magistrat del Tribunal Suprem. Un cop allà han "bombardejat" l'edifici amb boles de pintura.