ESADE reconeix Mosaic com a idea innovadora i d'èxit en la cooperació publicoprivada

El programa va ser premiat en el marc de la cinquena edició de l'Observatori de la Cooperació Publicoprivada en les Polítiques Sanitàries i Socials

Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat a les 16:04h
Mercè Rosich, a la dreta, es dirigeix als assistents durant l'acte de reconeixement de Mosaic
Mercè Rosich, a la dreta, es dirigeix als assistents durant l'acte de reconeixement de Mosaic | Althaia
El programa Mosaic va rebre divendres passat el reconeixement d'ESADE com a iniciativa innovadora i d'èxit en la cooperació publicoprivada. També es va valorar la seva tasca en la millora de la qualitat de vida de les persones que tenen problemes de salut mental a les comarques de la Catalunya Central. Mosaic va ser premiada en el marc de la cinquena edició de l'Observatori de la Cooperació Publicoprivada en les Polítiques Sanitàries i Social que identifica i destaca els casos de col·laboracions d'èxit en els sectors de la salut i social de Catalunya.

Les organitzacions que formen Mosaic – la Fundació Althaia, la Fundació Germà Tomàs Canet, l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, les Germanes Dominiques del Convent de Santa Clara, i l'Ajuntament de Manresa – han desenvolupat conjuntament un model d'atenció integral per atendre les necessitats socials de les persones amb problemes de salut mental, que usualment queden fora de l'atenció purament sanitària.

Aquesta atenció inclou activitats de lleure, aprenentatge, socialització i reintegració laboral. El programa no tan sols va ser el primer a oferir aquest tipus d'assistència al territori, sinó també el primer que va plantejar una col·laboració publicoprivada entre els serveis socials i sanitaris per tal d'oferir una atenció integral a aquest col·lectiu de persones.

En representació de Mosaic, van intervenir Mercè Rosich, regidora delegada de Gent gran i Salut de de l'Ajuntament de Manresa, i Anna M. Prats, directora de la Fundació Germà Tomàs Canet. En l'acte també hi va assistir el Director General de la Fundació Althaia, Manel Jovells i el Director de Salut Mental, el Dr. Pere Bonet.