La Coral Cardonina traslladarà la seva «Passió» al convent de les Caputxines de Manresa

Les monges Caputxines de Manresa, ensenyant el cartell del concert que la Coral Cardonina oferirà al seu convent
Les monges Caputxines de Manresa, ensenyant el cartell del concert que la Coral Cardonina oferirà al seu convent | Coral Cardonina
Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat a les 11:17h
El proper 29 de març, Dijous Sant, l'església del Convent de les Caputxines de Manresa, al carrer Talamanca, acollirà una versió de l'oratori sobre la Passió de la Coral Cardonina. Quatre dies abans, el mateix cor l'interpretarà al temple parroquial cardoní, dins el marc del Cicle de Música Sacra que impulsa el municipi bagenc.

La Passió de Cardona va néixer l'any 2016 amb la voluntat de recollir i reformular una llarga tradició de celebració musical de la Setmana Santa cardonina. Una producció musical que ha permès divulgar algunes de les peces sacres més destacades i representatives d'aquesta tradició centenària a la vila ducal.

L'artífex de l'adaptació dramàtica i musical ha estat el musicòleg manresà d'arrels cardonines Ovidi Cobacho Closa, qui, enguany, ha fet una versió reduïda per a un sol narrador, més fàcilment exportable, a partir dels evangelis de Sant Lluc, Sant Joan i Sant Mateu. Uns episodis narrats i nodrits amb diversos cants polifònics i corals interpretats pels cantaires cardonins que, a semblança dels grans oratoris bachians i händelians, glossen i participen de l'acció dramàtica.

Les músiques que conformen els nombrosos cants de l'oratori són obra dels diferents compositors que durant generacions han estat interpretats en el sí de la Setmana Santa cardonina, ja fos en el marc de la celebració litúrgica o bé en les processons i en els concerts religiosos. Unes peces, d'autors diferents i d'estètiques musicals ben diverses, que tenen com a denominador comú el cant o l'evocació d'algun dels episodis de  la passió i la mort de Jesús de Natzaret. 

Com en passades edicions, la interpretació literària i musical es complementarà amb la projecció de mig centenar d'imatges corresponents a obres plàstiques que representen escenes i episodis de la passió de Jesucrist, en un muntatge visual a càrrec d'Albert Ferré, del Cinema Amateur Cardoní. El paper d'evangelista serà interpretat enguany per la rapsoda  Roser Creus i l'orgue, com en passades edicions, anirà a càrrec de la Francina Ribas.

La Passió a Cardona es representarà aquest diumenge, 25 de març, a les set de la tarda a l'església de Sant Miquel. Les entrades ja són a la venda i es poden adquirir anticipadament anat a l'Oficina de Turisme de Cardona o bé el mateix dia de la funció, una hora abans que comenci.

En el cas de l'oratori que oferiran al convent de les Caputxines de Manresa, l'espectacle començarà a les nou del vespre i funcionarà amb el sistema de taquilla inversa.
Arxivat a