L'Orquestra Simfònica del Vallès portarà al Kursaal «La Passió segons Sant Joan» de Bach

L'Orquestra Simfònica del Vallès durant un assaig
L'Orquestra Simfònica del Vallès durant un assaig | Albert Segura
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 14:01h
La sala gran del Kursaal acollirà aquest proper diumenge de Rams, 25 de març a les 6 de la tarda, el tradicional concert de Setmana Santa amb la "Passió segons Sant Joan" de Bach amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i els cors de l'Orfeó Manresà, Lieder Càmera i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona. El concert, sota la direcció de Xavier Puig, comptarà amb els solistes Assumpta Mateu (soprano), Inés Moraleda (mezzosoprano), Francisco Fernández-Rueda (tenor) i Pau Bordas (baix). 

Enguany l'obra central del programa és una selecció de fragments de "La Passió segons Sant Joan", de JS Bach que es combina, per una banda, amb altres obres de dos compositors catalans: Bernat Vivancos i Josep Vila, i per l'altra, amb una obra d'Osvaldo Golijov (extreta de la seva Passió segons sant Marc).

La Passió segons sant Joan, de J. S. Bach es va estrenar l'any 1724 a l'Església de Sant Nicolau de la ciutat de Leipzig. El concert arrencarà amb una obra de Bernat Vivancos, composta expressament per aquest programa, "Herr!!" que ell mateix defineix d'aquesta manera: "Un bon 'introit' per la Passió segons Sant Joan de Bach, on m'agradaria preparar al públic per a l'escolta de la Passió, però amb un xoc auditiu i d'energia que no el deixi indiferent ja d'entrada". La partitura d'Osvaldo Golijov "Lua Descolorida" forma part de la seva "La Pasión según San Marcos" amb text del poema homònim de Rosalía de Castro. I el concert clourà amb els cors a cappella interpretant "In Paradisum" de Josep Vila

Després del concert al Kursaal de Manresa, la producció de l'Orquestra Simfònica del Vallès continuarà al seva gira per Tarragona, Sabadell, Mataró i Barcelona. 

Les entrades pel concert de "La Passió segons Sant Joan" de Bach costen 22 euros (20 amb el carnet del Galliner, Escoles de Música, majors de 65 anys, menors de 25 i escoles de música) es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per internet (www.kursaal.cat).