La PAHC Bages aconsegueix ajornar un desnonament al barri de Plaça Catalunya

La nova data fixada dona dues setmanes més de marge per a trobar solucions

Membres de la PAHC Bages a les portes del pis del carrer Numància
Membres de la PAHC Bages a les portes del pis del carrer Numància | Sílvia Rius
22 de març del 2018
Actualitzat a les 14:19h
Aquest dijous la PAHC ha aconseguit ajornar un desnonament en el número 6 del carrer Numància, al barri de la Plaça Catalunya. Membres de la plataforma s'han congregat a les portes de l'edifici des de primera hora del matí esperant a la comitiva judicial. Passades les onze del matí la comitiva ha arribat per comunicar l'ajornament del desallotjament fins el proper nou d'abril.

Aquest és el segon cop que  la plataforma aconsegueix aturar el desnonament de la Maria Àngels Reyes. En la primera ocasió, programada per el passat vint-i-dos de gener, l'assistent social va aconseguir aplaçar l'ordre fins el 28 de febrer. Gràcies a la forta nevada que va caure aquell dia, tampoc es va poder realitzar el desnonament i va ser aplaçat fins a dia d'avui. 

La Maria Àngels Reyes va traslladar-se al pis del carrer Numància el passat mes de setembre del 2016, en règim de lloguer, juntament amb dos adults i una menor. Quan el passat mes de setembre els tres membres van abandonar la propietat, deixant a la denunciada sola, va descobrir que el lloguer no havia estat dipositat des de feia més de cinc mesos. A dia d'avui el deute contret amb el propietari ascendeix a més de tres mil euros. La inquilina, que ha començat a cobrar la Renta Garantida de Ciutadania fa poques setmanes, no es vol desentendre del deute, però reconeix que no es pot fer càrrec del deute total. No obstant s'ofereix a pagar la seva part proporcional a terminis i demana ser re col·locada en un habitatge amb lloguer social. 
 

Maria Àngels Reyes obra les portes de la casa d'ón ha viscut fins ara Foto: Sílvia Rius


La llogatera, amb el suport de la PAHC, reclama més implicació de l'Ajuntament per a resoldre aquests casos. Denuncien, també, la lentitud amb la que els casos son tramitats, la manca d'habitatges de lloguer social i les conseqüències personals d'ansietat i angoixa que això suposa per aquells que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat.