El Col·legi de Periodistes lliurarà els premis Plata i Plàtan 2017 amb Ricard Ustrell

Ricard Ustrell serà el convidat al Pessics de Vida
Ricard Ustrell serà el convidat al Pessics de Vida | Adrià Costa
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat el 23 de març a les 12:05h
La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes lliurarà el dijous 5 d'abril la segona edició dels premis Plata i Plàten. Serà en el transcurs del cicle Pessics de Vida amb el periodista Ricard Ustrell com a convidat.

Tal i com estableixen les bases, el Premi Plàtan s'atorgarà a la persona, entitat o institució que durant l'any 2017 hagi oposat més resistència a les sol·licituds d'informació per part dels periodistes de la Catalunya Central o hagi entorpit d'alguna manera l'exercici de la professió. El Premi Plata, per contra, es lliurarà a la persona, entitat o institució que amb la seva accessibilitat durant l'any 2017 hagi facilitat la tasca informativa dels mitjans de comunicació del nostre territori.

Els periodistes de la Catalunya Central han estat els únics que durant un procés de decisió interna han tingut la potestat de presentar candidatures als dos premis i de decidir-ne els guanyadors per votació. El lliurament se celebrarà en el marc del cicle Pessics de Vida que, en aquesta ocasió, consistirà en una conversa entre el periodista convidat, Ricard Ustrell, presentador del programa de Catalunya Ràdio El suplement, i la periodista de betevé Aurora Rodríguez. L'acte començarà a les 8 del vespre i tindrà lloc a la sala d'actes del Centre Cultural El Casino, de Manresa. 

La Demarcació Catalunya Central va recuperar l'any passat els premis instaurats per l'associació de periodistes Apunt després de nou anys de no lliurar-se. Els Premis Plata i Plàtan 2016 foren, respectivament, per a l'ANC de Berga i per a la CUP Nacional.