La PAHC es tanca sis hores en una oficina de «la Caixa» per una hipoteca

Els activistes reclamen la condonació del deute de Mourad després que l'entitat bancària hagi subhastat el seu pis, i mantenir l'habitatge amb un lloguer social

Activistes de la PAHC a la porta de l'oficina de CaixaBank
Activistes de la PAHC a la porta de l'oficina de CaixaBank | Pere Fontanals
21 de març del 2018
Actualitzat el 23 de març a les 12:14h
Activistes de la PAHC han estat pràcticament sis hores negociant a l'oficina de CaixaBank de la plaça Major de Manresa aquest dimecres per aconseguir la condonació del deute hipotecari de Mourad, i arribar a un acord perquè hi pugui viure en règim de lloguer social. La tancada a l'oficina ha començat a les 11 del matí i passades les 5 de la tarda, les dues parts sortien amb un principi d'acord que s'ha de concretar el proper divendres. Durant la negociació que s'ha portat a terme a porta tancada, una vintena de membres de la PAHC han estat a la porta de l'entitat.

Segons els activistes, el 2011 Mourad va perdre la feina i es va trobar amb que no podia pagar la hipoteca. Ja llavors va intentar negociar amb "la Caixa" una possible dació en pagament, però el banc no ho va acceptar. Finalment, el 2016 CaixaBank va subhastar el pis i se'l va quedar una mateixa empresa del grup, Building Center. Malgrat aquesta subhasta, "la Caixa" continuava reclamant-li a Mourad el deute pendent que, era de 25.400 euros però que havia rebaixat a 6.000 euros.


Després d'un estira i arronsa de sis hores, la Caixa s'ha aixecat de la taula assegurant que divenres proposaran una solució definitiva a la situació de Mourad. La PAHC ha mostrat un "cert optimisme" davant la possible resolució del conflicte.