Èxit d'assistència en la visita de Jaume Roures a Manresa

Jaume Roures durant la seva intervenció
Jaume Roures durant la seva intervenció | Fòrum econòmic de la Catalunya Central
Redacció
20 de març del 2018
Actualitzat a les 11:05h
El dijous 15 de març es va celebrar el 23è Fòrum econòmic de la Catalunya Central al pavelló del Bàsquet Manresa amb una participació de més de dues-centes persones del món econòmic i empresarial, que van conèixer per part del seu fundador, Jaume Roures, una de les empreses de referència, Mediapro. 

Mediapro, que va néixer fa 24 anys, compta amb 6.503 treballadors arreu de tot el món i 47 seus a 29 països diferents. La seva facturació l'últim any ha estat de 1.670 milions d'euros i té una ascendent projecció de futur.  Els seus orígens eren desenvolupar la feina que havien après treballant a TV3 i en el món de motociclisme a Dorna i avui en dia disposen de l'última tecnologia. Amb més de 60 unitats mòbils i la utilització de 19 satèl·lits, fan que la producció arribi a tot el món. Produeixen continguts a més de 250 canals.

Roures va destacar que l'èxit de l'empresa ha estat la diversificació, no s'han posat barreres dient que no a res i han arribat a una posició de lideratge. No només s'han especialitzat en un sector, si no s'han obert a totes les possibilitats. Mediapro disposa del plató de televisió més gran d'Espanya, de 2.000 m² i situat al voltant de Barcelona i més de 300.000 m² d'instal·lacions tècniques a tot el món. Tots els programes de televisió de gran format estan gravats a Catalunya.

En el transcurs de l'esdeveniment es va fer un reconeixement a una empresa del territori innovadora, en aquest cas l'empresa guardonada va ser UVE Solucions. Una empresa jove, amb 53 persones, on la mitjana d'edat són els 29 anys i el 95% són titulats. UVE Solutions ofereix a les companyies distribuïdores un model basat en una plataforma única on a través de la intel·ligència artificial poden optimitzar els processos, tenir les dades de forma immediata i per tant prendre decisions estratègiques que els puguin fer augmentar les vendes.

També es va presentar el projecte de territori el Centre de Formació Pràctica que dóna servei a les empreses metal·lúrgiques de la Catalunya Central.

Les entitats que formen el Fòrum Econòmic de la Catalunya Central tenen la voluntat de ser una plataforma d'interrelació entre les institucions, entitats, empreses i personalitats que configuren la societat civil del Bages i el seu entorn. Aquests tipus d'actes es caracteritzen per promocionar el debat sobre aspectes clau de la nostra societat. El tractament d'aquests temes es busca sempre un enfocament altament tècnic i enriquidor i sempre des d'un vessant despolititzada.