Dones amb Iniciativa va celebrar el Dia de la Dona amb la senadora Maria Freixanet

Maria Freixanet durant l'acte de Dones amb Iniciativa
Maria Freixanet durant l'acte de Dones amb Iniciativa | ICV
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 22:02h
Dones amb Iniciativa celebra l'èxit de la vaga feminista del passat 8 de març i remarca que pot esdevenir un motor per avançar cap a una societat igualitària que acabi amb les discriminacions i desigualtats de gènere. Aquesta és una de les reflexions que es van poder compartir el passat dijous en un acte en commemoració del 8 de març organitzat per Iniciativa per Catalunya Verds. 

L'acte va comptar amb la participació de Maria Freixanet, senadora d'En Comú Podem i membre de la Comissió d'Igualtat que va fer un repàs de les prioritats, que al seu parer, cal que s'estableixin per lluitar contra les desigualtats entre dones i homes. En aquest sentit va destacar la necessitat d'enfortir les polítiques de lluita contra la violència masclista "complint el Pacte d'Estat que malgrat ser insuficient és un pas més, i impulsant polítiques preventives i no només punitives". 

D'altra banda i en referència a la discriminació salarial Freixanet va remarcar que les mesures que evitin la bretxa actual han d'anar acompanyades d'un "canvi de consciència que situï els treballs de cura com una responsabilitat de tota la societat, de dones i homes. Si no, mentre això no sigui així les reduccions de jornada o els permisos per a la conciliació seguiran recaient en les dones i seguiran suposant un impediment per a la seva plena autonomia". 

L'acte es va obrir amb una taula rodona entre diverses dones militants d'ICV que des de cada una de les seves vessants professionals o responsabilitats socials i polítiques van explicar la seva experiència i punt de vista com a dones. Van participar de la tertúlia, Montse Clapers, consultora ambiental; Inés Mosquera, tècnica en radiodiagnòstics; Núria València, regidora a Sant Joan de Vilatorrada i Laura Massana, Ana Querol i Rosa Santasusana, coordinadores d'ICV al Bages, Manresa i Navarcles respectivament. 

Tot i ser d'àmbits diferents i participar de lluites molt diverses totes elles van coincidir en la necessitat de aplicar mesures que garanteixin la igualtat real i efectiva entre dones i homes així com "seguir apoderant-nos com a dones, conquerint espais de poder molt masculinitzats per garantir que s'impulsen els canvis necessaris". 

Per la seva banda, la coordinadora d'ICV a les comarques centrals, que va presentar l'acte, va explicar que les diputades de Catalunya en Comú – Podem ja han registrat una bateria de propostes al Parlament que recullen les demandes del 8 de març i que volen que siguin aplicades pel futur Govern.