Adjudicada la redacció del projecte de la futura escola La Serreta de Santpedor

Forgas Atquitectes, que van dissenyar l'IES Cal Gravat de Manresa el 2008, seran ara els responsables d'idear la nova escola de Santpedor

Imatge d'arxiu d'una jornada de portes obertes a la Serreta de Santpedor
Imatge d'arxiu d'una jornada de portes obertes a la Serreta de Santpedor | AjStp
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 14:52h
El Consell d'infraestructures de la Generalitat de Catalunya ja ha adjudicat el projecte de la nova escola La Serreta de Santpedor. El contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i del projecte executiu se l'ha endut un estudi d'arquitectura de Barcelona, Forgas Arquitectes. En els propers mesos idearan la nova escola i després seran els responsables també de fer la posterior direcció d'obres. La Generalitat ha informat l'Ajuntament de Santpedor d'aquesta decisió en una reunió entre l'alcalde de santpedor, Xavier Codina i el regidor d'Ensenyament, Agustí Comas amb Ramon Bajona, director de Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central.  La notícia de l'adjudicació ha coincidit amb la jornada de les portes obertes dels centres educatius. Aquest cap de setmana, els pares interessats han pogut visitar precisament les actuals instal·lacions de la Serreta.

L'Ajuntament, propietari dels terrenys on es construirà la futura escola, farà un seguiment del projecte i ja ha informat la direcció de l'escola de l'adjudicació del projecte. Forgas Arquitectes és un estudi d'arquitectura iniciat l'any 1989 per Joan Forgas i Dolors Ylla-Català dedicat al desenvolupament de projectes en l'àmbit de l'espai públic, les infraestructures, els equipaments, l'habitatge, la restauració i el patrimoni. En aquests anys de trajectòria l'equip ha obtingut diversos premis i reconeixements i ha guanyat nombrosos concursos d'idees nacionals i internacionals. Entre els centres educatius que ha projectat hi ha l'Escola Soler de Vilardell de St. Celoni (1917), l'Escola Els Vinyals, Lliçà de Vall (2015) i la Facultat d'educació, traducció i c. Humanes (2015). També va dissenyar l'IES Cal Gravat, Manresa (2008)

La nova escola de La Serreta es preveu que tingui un espai d'educació infantil i un altre per als alumnes de primària. Tindrà una sola línia educativa i capacitat per a 225 alumnes. En la par d'educació infantil hi ha previst 55 nens i nenes repartits en 3 aules, lavabos per a nens i mestres, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. En l'espai destinat a educació primària hi haurà 10 aules, 6 per als cursos més una de desdoblament, una de reforç, una aula específica i una d'informàtica. També tindrà biblioteca, magatzem i lavabos. Com a espais comuns hi haurà gimnàs, vestidors, magatzem i un escenari. A més, espais de serveis i l'espai reservat per a administració del centre, consergeria i AMPA.
Arxivat a