Torna la neu al Bages i al Moianès

Els mapes assenyalen que Manresa es podria despertar nevada dimarts | La cota de neu serà de 200 metres en les zones més occidentals de la precipitació | Al Moianès els gruixos poden ser importants

El carrer Flor de Lis de Manresa, durant la nevada del passat febrer
El carrer Flor de Lis de Manresa, durant la nevada del passat febrer | Aina Font Torra
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat el 20 de març a les 0:29h
La primavera començarà aquest dimarts 20 de març a les 17.15h. Abans, però, l'hivern astronòmic s'acomiadarà amb una nevada que pot ser extensa al Moianès i en alguns punts alts del Bages. Fins i tot, Manresa es podria despertar nevada aquest dimarts ja que la cota de neu se situarà en els 200 metres i fins i tot per sota durant la nit. Seria la segona nevada de l'any d'una certa intensitat a les comarques i a les seves capitals després de la del 27 de febrer.

Les precipitacions avançaran d'oest a est. Inicialment, la cota de neu se situarà a l'entorn dels 800 metres i això farà que a primera hora de la tarda les nevades es restringeixin al Pirineu mentre que a bona part de les Terres de Ponent i de l'Ebre serà en forma de pluja.

Al vespre la cota es desplomarà i baixarà ràpidament cap als 400 metres. Això farà que quan les precipitacions arribin a la Catalunya Central siguin en forma de neu en molts punts. Al llarg de la nit la cota continuarà baixant i, puntualment, pot baixar fins als 200 metres –o fins i tot per sota. Les precipitacions aniran desapareixent a primera hora de matí.
 

El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès un primer avís per neu entre dilluns i dimarts per la possible acumulació de 2 centímetres per sobre de 500 metres. El mateix avís indica que per sobre de 1.000 metres se'n poden acumular 10 i 20 per sobre de 1.500. Alguns models, tanmateix, pronostiquen gruixos majors a cotes baixes, especialment en punts de la Catalunya Central.
 

Avís per neu per dilluns 19 de març Foto: Meteocat

 

Avís per neu per dimarts 20 de març. Foto: Meteocat


A continuació, la previsió completa del Servei Meteorològic de Catalunya.