Sant Cugat del Racó és l'element més turístic del terme de Navàs

Els visitants de Sabadell a Sant Cugat del Racó
Els visitants de Sabadell a Sant Cugat del Racó | AjNvs
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 8:51h
L'església romànica de Sant Cugat del Racó (s. XI) és el patrimoni cultural i el reclam turístic més important de Navàs. És el monument més visitat i el que més demanda d'informació origina a l'Ajuntament. L'interès per Sant Cugat del Racó es genera a nivell intern del propi país, però també a nivell de l'estat i Europa.

Aquest diumenge, els Amics del Romànic de Sabadell van fer-hi una visita guiada i comentada per l'historiador manresà Francesc Villegas. Els sabadellencs s'hi van desplaçar en autocar i van fer-hi la primera parada de l'excursió, que va seguir ruta cap a Castelladral i el poble vell de Súria.

Francesc Villegas va destacar la importància de Sant Cugat del Racó pels seus elements arquitectònics que el fan singular, la planta de creu grega, el cimbori cilíndric que corona el temple -únic a Catalunya-, les decoracions llombardes als murs exteriors, la seva història i l'entorn humà que hi ha conviscut i que ha anat modelat el paisatge al llarg de més de deu segles.

El president dels Amics del Romànic de Sabadell, Lluís Fernández, va coincidir junt amb altres membres de la comitiva vallesana en destacar que Sant Cugat del Racó es mereix una visita obligatòria.

L'Ajuntament de Navàs va posar a disposició dels visitants la col·lecció de fulletons turístics del municipi, on s'hi recull informació de Navàs, Castelladral, Palà de Torroella i Sant Cugat del Racó.