El Cd'E Manresa es despenja del tot d'una Grama solvent (1-2)

El Cd'E Manresa hauria pogut tenir més fortuna contra la FE Grama
El Cd'E Manresa hauria pogut tenir més fortuna contra la FE Grama | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
18 de març del 2018
Actualitzat a les 21:03h
No cal donar-li voltes. La Grama té un peu i quatre dits de l'altre a 3ª Divisió després de la victòria aconseguida al Congost. Ara, la lluita del Manresa s'ha de centrar en conservar la segona posició de la taula classificatòria, tot mantenint a ratlla la Montañesa, que és a tres punts per sota, sense deixar de mirar de reüll un Vic a l'alça (encara que l'equip vigatà va veure com volaven dos punts del seu estadi davant el Sabadell B). Aquesta és la lectura que es desprèn després d'un partit en que el líder va demostrar la seva situació privilegiada durant la primera part, encara que els dos gols aconseguits van arribar envoltats de molta polèmica al terreny de joc, a les banquetes i a la graderia. A la represa, però, el Manresa es va fer mereixedor d'un millor resultat gràcies al pas endavant que van donar els deixebles de Dani Andreu. Malgrat tot, el golàs de Marçal Lladó va fer curt i a la fi del partit els manresans es lamentaven de no poder haver aconseguit un empat que, hores d'ara, hagués sigut d'or. Toca refer-se de tres ensopegades consecutives, quelcom que no es produïa des de les jornades 4, 5 i 6 de la temporada passada, però si l'equip blanc-i-vermell manté el nivell de la segona part davant la Grama i recupera efectius importants, com Brian i Sergi Soler, la segona posició, la plaça de promoció, és a l'abast.

Després d'uns primers minuts en que del que succeïa sobre el terreny de joc es desprenia un perfum amb colors blanc-i-blaus, si és que l'olor té color, arribaria la primera jugada polèmica del partit. Al minut 11 el Manresa perdia una pilota al mig del camp, el que va generar un contracop visitant amb rebot afortunat inclòs. Després d'una jugada embolicada, Cristóbal posava el peu al cor de l'àrea per enviar la pilota al fons de la xarxa. L'àrbitre no concedia el gol a instàncies de l'assistent principal, però acte seguit assenyalava el mig del camp davant les dubtes del mateix assistent, que es feia enrere de la seva postura inicial. Polèmica servida. Mentre els blaus celebraven el gol, els blanc-i-vermell envoltaven l'àrbitre i l'assistent per demanar explicacions i reclamant orsai en la jugada. Tot en va, es va treure del centre del camp.

El Manresa va intentar restablir les taules al marcador amb molta circulació de pilota, però arran del gol la FE Grama es va tornar un xic conservadora i a l'equip manresà li va mancar profunditat. La teranyina defensiva del líder es va convertir en un parany pràcticament infranquejable i feia impossible acostar-se amb perill pels dominis de Toni Texeira. Els deixebles del veterà García Escribano, a més, de tant en tant apareixien pels volts del gol sud de l'estadi amb un perill que posava els pels de punta. Com quan Baye Djibi, a boca de gol, rematava de cap una pilota que Luque enviava a corner amb una gran intervenció (28'). Després (37'), quan Moha no encertava en la cessió de la pilota cap el seu porter i Buba s'aprofitava per robar-li la cartera. Per sort per l'equip manresà, l'extrem colomenc enviava la pilota al ninot i Luque respirava alleugerit. 

Quan ens acostàvem al descans arribaria la segona jugada polèmica de la primera part (hi van haver més, de jugades polèmiques, però amb transcendència al marcador, aquesta seria la segona). Cristóbal assistia en profunditat cap a Buba, qui guanyava l'esquena de la defensa manresana a l'hora que des de la banqueta manresana i des de la graderia del Congost, com una sola veu, es reclamava fora de joc de l'extrem visitant. Aquest es presentaria davant Luque i col·locaria la pilota a l'esquerra del porter local per establir un inquietant 0-2 al marcador. Les protestes, com abans amb el primer gol, no van servir de res. De cara a la segona part, el Manresa tenia una immensa muntanya al davant, però calia començar l'ascens per molt cost amunt que fos.

La represa va començar amb una certa igualtat i durant uns minuts no hi van haver noticies importants a les àrees, més enllà d'un bon remat de cap de Manel Sala, des del vèrtex de l'àrea petita, que Toni Texeira atrapava sota pals (49'). Si amb el 0 a 1 la FE Grama es va tornar un xic conservadora, amb el 0 a 2 encara es va ho va ser més. Això va provocar que el Manresa, poc a poc, anés incrementant el domini sobre el seu rival i l'arribés a arraconar a la seva parcel·la defensiva. Tot això després de complert el primer quart d'hora de la represa.

Una pilota centrada per Noah des del carril dret de l'atac manresà, als 64', arribaria a l'alçada de Manel Sala. Aquest, amb una maniobra ràpida i precisa (control amb el pit i mitja volta sense que la pilota toqués a terra), posava a prova els reflexes de Toni Texeira, però el porter menys golejat de la categoria atraparia la pilota llançant-se per la seva esquerra. Poc després (70') Toni Texeira tornaria a demostrar la seva vàlua davant una gran boleia de Manel Sala (omnipresent en totes les accions atacants del seu equip) a pocs metres de la porteria colomenca. A la graderia es desprenia un ambient de que, tard o d'hora, el gol que fiqués de nou el Manresa al partit acabaria arribant. Però no va ser un gol qualsevol, va ser un golàs. Marçal Lladó, des de més enllà del balcó de l'àrea, etzibaria una gardela arran de gespa i col·locada al pal dret de la porteria de Toni Texeira que aquest només va tenir temps d'atrapar quan la pilota era a dins (72'). Amb més de vint minuts (comptant l'afegit) per endavant, un empat no era cap quimera.

El domini manresà, en alguna fase del tram final, va ratllar l'insultant. Però bales de canó per aconseguir l'empat tan sols hi va haver una (però quina una!). Diego Carrillo, la darrera incorporació de la plantilla blanc-i-vermella, servia des de la cantonada i Florent, saltant més que ningú, posava l'ai al cor de la nombrosa parròquia blanc-i-blava desplaçada des de Santa Coloma. El seu cop de cap, pràcticament des de la línia de l'àrea petita, sortia fregant el travesser (77'). El generós esforç dels jugadors manresans, que van mantenir viva la flama d'un empat que hagués sigut gloria, no va tenir la recompensa desitjada i la Grama va sortir del Congost encara més reforçada. Mentre, el Manresa haurà de seguir mirant pel retrovisor els seus perseguidors. Però mentre mires el retrovisor, vol dir que tu ets al davant.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Luque
Alejandro (Leandro, 91')
Solernou
Agus (Diego Carrillo, 53')
Moha
Florent
Marçal Lladó
Bernat
Adri Arenas
Manel Sala
Biel Rodríguez (Noah, 53')

Fundació Esportiva Grama

Toni Texeira
Toshiki
Oliver
Rojas
Baye Djibi
Edu Domingo
Buba (Omar, 86')
Lolo (Miguel, 86')
Cristóbal León
Roberto Morales (Sylla, 53')
Lamin (Portabella, 75')

Gols

0-1 (11'), Cristóbal León
0-2 (43'), Buba
1-2 (72'), Marçal Lladó

Àrbitre

Sr. German Carrasco Baca, de la delegació del Baix Llobregat. Va estar auxiliat per Alejandro Fernández Ruiz i David Talavera Bielsa.

Targetes

Solernou
Agus
Moha
Manel Sala
Dani Andreu (tècnic)
Sergi Roca (tècnic, expulsat vermella directa)
//
Toshiki
Edu Domingo
Cristóbal León
Lamin
Omar

Camp

Estadi del Congost, 310 espectadors.
 

Resultats

Classificació