Una marea de pensionistes pren Manresa

Un miler llarg de persones es manifesten per unes pensions dignes i pel respecte als drets de la gent gran

La manifestació de pensionistes, al seu pas pel carrer del Born
La manifestació de pensionistes, al seu pas pel carrer del Born | Pere Fontanals
17 de març del 2018
Actualitzat el 19 de març a les 11:21h
Un miler llarg de persones s'han manifestat aquest dissabte al matí a Manresa per exigir unes pensions dignes en una convocatòria de la Plataforma en Defensa de les Pensions i els Drets de la Gent Gran del Bages. Amb referències directes contra el PP i Mariano Rajoy -també alguna contra C's i Rivera-, la manifestació ha tingut dues capçaleres, la de la plataforma, i una segona formada pels sindicats majoritaris CCOO i UGT. Les accions s'han concentrat també a altres poblacions de Catalunya i de l'Estat.

A banda de sindicalistes i activistes de associacions veïnals i de pensionistes i jubilats, entre els assistents, tot i que no directament a les capçaleres, també s'han manifestat polítics locals d'ICV, Podem, EUiA, PSC o ERC. Malgrat tot, la immensa majoria dels manifestants eren gent gran que es revoltaven contra el "miserable" increment del 0,25% de les pensions en els darrers anys.

Igual que en la concentració del passat 5 de març, l'acció d'aquest dissabte s'ha convocat a l'oficina de la Seguretat Social del carrer del Bruc, però a diferència de llavors, els concentrats han iniciat una marxa fins a la plana de l'Om, on Juliana Casero s'ha dirigit als assistents i ha llegit el manifest. Abans, quan la marxa ha començat a baixar per la prolongació Guimerà, s'ha vist que l'assistència era molt més important que en la se primers de mes. A l'arribada a Crist Rei, la cua encara no havia avançat des de la plaça de Lluís Companys.

A la plana de l'Om, Casero ha insistit que les mobilitzacions es feien per garantir els seus drets, però també els de les generacions futures, a qui ha demanat major implicació, "ja que també els afecta". L'activista ha recordat que aquesta setmana PP i Ciutadans han bloquejat una iniciativa per equiparar les pensions al nivell real de vida, i ha anunciat noves accions "que seran comunicades oportunament".

La manifestació s'ha desconvocat al crit de "ni un pas enrere".