Batanés licita equipaments lúdics a 100 metres del futur crematori de Sant Fruitós

El grup municipal del PDeCAT ha interposat un recurs contra l'acord de licitació per fer-hi un equipament esportiu i una zona d'estada d'autocaravanes amb parc infantil

Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 17:52h
Projecte del tanatori - crematori de Sant Fruitós de Bages
Projecte del tanatori - crematori de Sant Fruitós de Bages | Eternam
El passat 5 de febrer el govern de Sant Fruitós de Bages va aprovar la licitació per donar en concessió pública uns terrenys de propietat municipal, per tal que s'hi faci un equipament esportiu i una zona d'estada d'autocaravanes amb parc infantil. 

Segons explica el grup municipal del PDeCAT, aquests terrenys es troben a tocar del cementiri, a menys de 100 metres del lloc on s'ha de construir el crematori, una activitat que "emet substàncies que poden ser nocives per a la salut de les persones que es trobin a poca distància".

Els nacionalistes recorden que el responsable de construir el crematori de Sant Fruitós de Bages, de l'empresa Eternam, va al·legar contra el crematori de Manresa perquè aquest es construiria a menys de 500 metres de la zona del Congost, argumentant tot un seguit de causes altament negatives per a la salut de les persones.

A Sant Fruitós de Bages la distància és inferior als 100 metres, pel que des del PDeCAT entenen que aquestes mateixes causes negatives "són encara molt més greus per a la salut dels usuaris de Sant Fruitós de Bages, al estar molt més proper". 

Adoptant aquest criteri de "com més pròxim, més perjudicial per la salut", el PDeCAT entén que el lloc escollit per l'equip de govern "no és el més idoni per promocionar activitats de caire esportiu, lúdic, recreatiu i familiar".

Per aquest motiu el grup municipal ha interposat un recurs contra l'acord, demanant a l'alcalde que la concessió es faci en uns altres terrenys que no siguin propers al crematori "per poder preservar així la salut de les persones o bé que es repensi la possibilitat de no fer el crematori, causant de la problemàtica ambiental i de salut al seu entorn".