Althaia presenta «La pilota és al teu camp», una iniciativa de mecenatge amb Guardiola al capdavant

La campanya té com a objectiu recollir fons per a finançar el nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia

Acte de presentació de la campanya de mecenatge
Acte de presentació de la campanya de mecenatge | Sílvia Rius
16 de març del 2018
Actualitzat a les 20:48h
La Fundació Althaia ha presentat la campanya de mecenatge "La pilota és al teu camp" liderada per Pep Guardiola amb la que pretén completar milió i mig d'euros per a construir el nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia. La institució confia arribar als 600.000 euros i en què el milió restant, necessari per a l'equipament i la posada en marxa, arribi amb l'ajut d'empreses, institucions i fons propis. Des de Althaia celebren la inestimable col·laboració de l'entrenador santpedorenc del Manchester City qui s'ha prestat a ser la cara visible del projecte. 

La incidència del càncer a Catalunya ha augmentat un 14% en els últims 10 anys i Althaia, com a encarregada de donar cobertura a més de dos-cents cinquanta mil habitants repartits entre el Bages, Solsonès, Moianès, Cerdanya i Berguedà vol comptar amb unes instal·lacions de primer nivell. 
 

Unitat d'oncologia i hematologia d'Althaia. Foto: Althaia


El model d'atenció actual no es limita únicament a l'administració del tractament mèdic, sinó que ofereix un servei d'atenció integrada als seus pacients. Per a millorar encara més, Althaia confia comptar amb els diners necessaris per a la construcció d'aquest nou centre que substitueixi l'actual, totalment desfasat.

Aquesta nova unitat, dissenyada amb l'ajuda dels propis pacients, pretén solucionar totes les mancances actuals dissenyant un nou espai de 824 metres quadrats, ampliant la capacitat actual amb dinou butaques i deu llits, amb molt més espai personal per a cada pacient i, resolent una de les majors queixes dels usuaris, garantint la il·luminació natural amb la instal·lació de finestres en cada box.  
 

Imatge del projecte per a la nova unitat d'oncologia i hematologia.  Foto: Althaia


En la campanya "La pilota és al teu camp" hi pot participar tothom qui ho desitgi. Per a rebre la pilota oficial de la campanya, els particulars hauran de realitzar una donació mínima de 50€. D'altra banda també s'anima a col·lectius, empreses i institucions a formar-hi part organitzant actes i esdeveniments i amb donacions institucionals.  Des d'Althaia  s'anima a tots aquells que rebin la pilota a gravar un vídeo animant a tothom a unir-se a la causa, iniciant un moviment viral en les xarxes socials. 

La campanya de mecenatge es va iniciar en l'últim trimestre de l'any 2017 i ha acumulat un total de 379.101,38€ gràcies a les donacions particulars, actes organitzats per organitzacions i associacions i d'empreses. 


Al llarg dels propers mesos s'han programat actes solidaris en els que es recolliran fons per a la causa, començant, per exemple, el diumenge 18 amb un vermut i tallada de cabells solidària a la Plaça de Sant Domènec.