The Escarteen Sisters: «El denominador comú de totes les nostres composicions és la proximitat»

El duet de corda i veu trepitjarà l'escenari del bar Nais aquest diumenge a dos quarts de set de la tarda

The Escarteen Sisters seran les encarregades de cloure la primera edició del cicle Tarima
The Escarteen Sisters seran les encarregades de cloure la primera edició del cicle Tarima | Arxiu particular
16 de març del 2018
Actualitzat a les 10:27h
Les germanes Flavia i la Laia Escartin seran les darreres convidades de la primera edició del cicle Tarima, impulsat per la plataforma Cultura del Bé Comú. Sota el nom de The Escarteen Sisters, les dues artistes faran les delícies dels amants de la música de quilòmetre zero aquest diumenge, 18 de març, a dos quarts de set de la tarda, al bar Nais de Manresa.

Amb un violí, un violoncel i les seves dues veus, aquest duet femení ha protagonitzat diverses gires per Europa, i un reguitzell de concerts a Catalunya. Ara, amb el seu bagatge musical, han tret a la llum el seu primer disc, Somia4tres, un recull de peces íntimes amb el folk com a estil principal, però influenciat pel pop i pel jazz. El treball es compon de temes propis en català, en anglès i castellà, però també en neerlandès, la seva llengua materna.

Com va néixer The Escarteen Sisters?

Tot va començar amb la idea d'enviar uns minuts de música al nostre avi de Bèlgica. Cada any, pel seu aniversari, li enviàvem un vídeo d'alguna cançó que havíem arranjat nosaltres perquè teníem la necessitat de sentir-nos a prop seu, malgrat la llunyania. Amb el temps vam decidir compartir aquestes composicions.

Què us sembla la iniciativa del cicle Tarima?

Ens sembla un projecte necessari. Tot allò que pretengui aportar activitats artístiques al públic ho trobem molt important. I si a més, s'ofereix un espai als artistes de la zona per expressar-se, encara és més fantàstic!

Què veurà la gent que vingui al concert de diumenge?

Les nostres composicions i arranjaments de cançons que ens agraden molt, totes, amb un denominador comú: la proximitat.

Quins són els vostres objectius a llarg termini, com a formació?

A llarg termini, cap. Volem seguir fent concerts sovint i compartir la nostra música en llocs diferents i amb públic de tota mena. Ara tenim ganes d'explorar noves possibilitats musicals a quatre cordes (dues veus, violí i violoncel).

Quins són els vostres referents musicals?

N'hi ha diversos perquè ens agrada escoltar tot tipus de música. No ens hem inspirat en un grup en concret, però ens han influenciat conjunts com Alisdair Fraser & Natalie Haas, Perota Chingó o First Aid Kid.

Recomaneu-nos una cançó.

"Split of light".

A quin lloc us faria especial il·lusió tocar?

Dins d'una cova plena de gent, il·luminada amb espelmes.

Amb quin grup de música us agradaria compartir escenari?

Marco Mezquida i Yo yo Ma.

La millor xarxa social per donar-vos a conèixer és...

Facebook i Instagram.