Tarima arriba a la recta final amb optimisme i ganes de seguir apostant pel talent emergent

Els organitzadors fan un bon balanç de la primera edició del cicle, que clourà aquest diumenge amb un concert de The Escarteen Sisters

Cultura del Bé Comú assegura la continuïtat del cicle Tarima
Cultura del Bé Comú assegura la continuïtat del cicle Tarima | Tarima
Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 10:26h
Han estat set diumenges de música i teatre al pis de dalt del Bar Nais de Manresa. Hi han passat gèneres des de l'indie folk al jazz, passant per sons eclèctics amb violins i pianos, punk d'autor i fins i tot improvisació teatral. Aquest proper, el 18 de març, es tancarà amb un duet de corda a càrrec de les germanes Escartín, la Flavia i la Laia, amb el seu projecte The Escarteen Sisters.

De mitjana, el cicle ha tingut una "molt bona presència de públic", expliquen els membres de Cultura del Bé Comú, impulsors de la iniciativa, que concreten que en cada espectacle "hi han pres part una cinquantena de persones". Com ja va passar en el cicle Diumenges de Cultura, que va tenir lloc durant l'hivern, el Tarima ha funcionat amb la metodologia de Taquilla Inversa. Això vol dir que cada persona que ha assistit a cada espectacle "hi ha entrat lliurement, ha gaudit dels concerts i a la sortida ha pagat el que ha cregut, pogut i volgut", diuen els alma mater del projecte.

En aquest sentit, doncs, els organitzadors veuen acomplerts els seus objectius, que des d'un primer moment sempre han estat els d'"apoderar el públic críticament oferint el punt de vista de l'artista o de la promoció cultural i mostrant el cost que té la cultura per a aquests dos actors".

En relació a les dades dels Diumenges de Cultura, hi ha hagut una millora significativa en el preu mitjà d'entrada: en el primer cicle, va ser de 4 euros, i en el Tarima, de 6, una xifra que els de Cultura del Bé Comú valoren molt positivament i que pretenen mantenir o fer augmentar en les properes edicions. Una altra fita assolida pels creadors del projecte ha estat la de fer augmentar la participació femenina en els diferents espectacles. Així, en la primera edició del Tarima, dels setze artistes que hi han participat, onze han estat dones i cinc, homes. 

Sentint-se satisfets per la feina ben feta i amb la certesa que encara queda molt talent emergent per a descobrir, els organitzadors de Tarima ja avancen que hi haurà una propera edició del cicle, amb dates encara per concretar.