L'Ajuntament d'Artés aplicarà una taxa progressiva a l'escola bressol

Els trams dependran de la capacitat econòmica de les famílies i aniran des dels 80 euros als 150 euros

Redacció
15 de març del 2018
Actualitzat a les 22:42h
L'equip de govern de l'Ajuntament d'Artés ha aprovat aquest dijous, en la sessió ordinària del ple de març, algunes modificacions de les ordenances fiscals. La modificació que més destaca és el canvi del sistema tarifari que regularà l'Escola Bressol Municipal. Actualment hi ha una sola taxa de 130 euros i la proposta de l'Equip de Govern ha estat definir la tarifa de preus del servei educatiu tenint en compte la capacitat econòmica de les famílies usuàries del servei.

D'aquesta manera, segons quins siguin els ingressos de la unitat familiar i el nombre de membres, les famílies hauran de pagar una taxa que anirà des de 80 euros en el tram més baix a 150 euros al tram més alt. Els diferents trams proposats s'han calculat segons un paràmetre estandarditzat, l'IRSC (Indicador de renda de suficiència de Catalunya). Per tal de poder aplicar les diferents quotes, l'Ajuntament accedirà a la informació fiscal de cada unitat familiar.

La crisi dels darrers anys ha tingut un impacte radical en l'evolució de la taxa augmentant dràsticament el preu del servei per a les famílies. L'encariment d'aquests costos ha esdevingut i esdevé una barrera pels grups socials amb més dificultats econòmiques. Així doncs, un servei bàsic per a la igualtat d'oportunitats educatives i per a compensar desigualtats d'origen es converteix així en un servei amb moltes desigualtats d'accés.

Amb la tarifació progressiva es pretén un accés més equitatiu que l'actual i més inclusiu a aquest ensenyament no obligatori, que, per aquest motiu, està més desprotegit. En cap cas la mesura té un afany recaptatori.