El CDR convoca una cremada popular de fotos del rei per reivindicar la llibertat d'expressió

Imatge de la crema de fotos del rei que va tenir lloc a Girona
Imatge de la crema de fotos del rei que va tenir lloc a Girona | ACN
15 de març del 2018
Actualitzat a les 22:39h
El Comitè en Defensa de la República (CDR) de Manresa ha convocat tota la ciutadania a cremar fotos del rei i dels membres de la monarquia espanyola en un acte popular i reivindicatiu que tindrà lloc aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre, a la plaça Major de la capital del Bages.

L'acció arriba després que aquest dimarts, el Tribunal Europeu de Drets Humans publiqués una sentència unànime en la qual manifestava que la crema de fotos del rei que va tenir lloc a Girona l'any 2007, no va ser cap acte d'incitació a l'odi i forma part del dret a la llibertat d'expressió. Recordem que la justícia espanyola va condemnar inicialment a 15 mesos de presó i després a pagar una multa de 2.700 euros, a Enric Stern i Jaume Roura, a qui van considerar els artífexs de la crema a la capital del Gironès.

Amb la voluntat, doncs, d'al·ludir a la llibertat d'expressió i d'"exigir els nostres drets", la plataforma manresana insta tots els ciutadans a participar en l'acció portant una fotografia impresa del rei o d'algun dels membres de la monarquia espanyola.

Donar suport a la CUP pel canvi de nom de la plaça Espanya

Abans de procedir a la crema de fotografies, el CDR ha organitzat una concentració a la mateixa plaça Major (a les set de la tarda) per donar suport a la moció que la CUP presentarà en el ple municipal de canviar el nom de plaça Espanya per plaça de la República.

Recordem que la plataforma ciutadana, juntament amb col·lectius de l'esquerra independentista de la ciutat, ja van intentar canviar la placa situada al costat de l'edifici de Correus, per una on hi posava plaça de la República. Un dia i mig després, però, ja no en quedava cap rastre: algú l'havia trinxat i destrossat.