​Neix Radio La Clau, un projecte de la cooperativa Gedi

L’emissora vol convertir-se en un espai on els protagonistes siguin persones amb risc d’exclusió social

per Redacció , 15 de març de 2018 a les 09:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Neix el projecte de  Ràdio Social, un projecte pensat inicialment per a ser executar com a eina educativa a la Unitat d’Escolaritat Compartida La Clau de Manresa, gestionada per la cooperativa Gedi. I que pretén convertir-se en un mitjà de comunicació generalista on els protagonistes siguin persones amb risc d’exclusió social.
 

Gedi Media, de la cooperativa Gedi, a petició de la Fundació La Caixa, elaborat un programa educatiu específic i socialment ambiciós i amb metodologia pròpia per poder crear La Ràdio Social.  Una UEC és un recurs de formació dirigit a alumnes de 3er i 4art de secundària obligatòria que manifesten comportaments dissociats, absentisme i/o rebuig escolar.

El treball que s’està portant a terme a Ràdios La Clau permet que els alumnes coneguin la importància de la comunicació com a eina relacional, les virtuts i amenaces de l’ús de les XXSS o desenvolupar les habilitats per parlar en públic i la capacitat d’expressió dels alumnes, a més de conèixer la importància de l’escolta activa.


A més a més el treball a La Ràdio Social permet tocar tots els aspectes curriculars a treballar en qualsevol centre educatiu i es converteix, a l’hora, en un espai de reflexió per a les persones que hi participen.

Podeu consultar l’evolució que està fent la ràdio social a la pàgina web del projecte 
 

 

Participació