La drogoaddicció centrarà la IV Jornada d'Integració Social de l'Escola Diocesana de Navàs

Tindrà lloc aquest dijous a la tarda i comptarà amb nombroses xerrades i tallers

Redacció
14 de març del 2018
Actualitzat a les 12:44h
Salut mental, igualtat de gènere i gent gran han estat els temes que en els darrers tres anys s'han tractat en el marc de les Jornades d'Integració Social promogudes pel professorat del cicle de grau superior d'Integració Social (serveis socioculturals i a la comunitat) de l'Escola Diocesana de Navàs (EDN). Enguany, la quarta edició de la jornada abordarà el tema de les drogoaddiccions i tindrà lloc aquest dijous, 15 de març, de tres quarts de quatre de la tarda a un quart de nou del vespre.

La proposta, oberta a tota la ciutadania, és gratuïta i comptarà amb nombroses xerrades i tallers. S'inaugurarà amb els parlaments de Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya; d'Agustí Comas, president del Consell Comarcal del Bages; de Jaume Casals, alcalde de Navàs, i de Fina Vendrell, de l'EDN.

La primera xerrada, que començarà a un quart de cinc de la tarda, portarà per títol Adolescència i drogues; mites i realitat. El rol dels educadors, i anirà a càrrec de Joan Colom. El psicòleg i coordinador de l'àrea de prevenció de la Fundació Salut i Comunitat, Otger Amatller oferirà, seguidament, una conferència sobre el consum recreatiu versus el consum problemàtic.

A tres quarts de sis de la tarda serà el torn de Jordi Bernabeu, psicòleg clínic i membre del Centre d'Atenció i Seguiment de les Drogodependències del Bages, que explanarà com es detecta una addicció a les drogues i quins tractaments s'han de seguir.

Després d'una pausa de mitja hora, la jornada es reprendrà a tres quarts de set de la tarda amb la xerrada Procés terapèutic en serveis especialitzats, de la mà de Jordi Morillo, psicòleg clínic i director de la comunitat terapèutica Can Coll de la Fundació Salut i Comunitat.

L'acte finalitzarà amb els parlaments de Guillem Pera (educador i creador del pis amb suport per a la reinserció Can Coroleu) i Gerard Vilella (integrador social a la residència Comtals de la Fundació Ampans), que aprofundiran en la reinserció a la societat de les persones drogodependents.

La jornada es durà a terme a l'Escola Diocesana de Navàs i encara es poden formalitzar les inscripcions trucant al 93 839 01 00.