La Diputació edita un llibre sobre la història artística i religiosa de Santa Cecília de Montserrat

Es presentarà aquest dijous al vestíbul de l'edifici de Can Serra, a Barcelona

Redacció
14 de març del 2018
Actualitzat a les 12:12h
La Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler i Canals, presentaran, aquest dijous, 15 de març, el llibre Santa Cecília de Montserrat. Del segle X a Sean Scully, en un acte que començarà a dos quarts de set de la tarda i tindrà lloc al vestíbul principal de l'edifici Can Serra de la Diputació de Barcelona.
La presentació, a més, comptarà amb la presència de Xavier Guitart Tarrés, arquitecte responsable de la restauració de l'església, i de Daniel Giralt-Miracle, crític i historiador de l'art.

Del segle X a Sean Scully és una acurada publicació que permet apropar, el lector, a Santa Cecília de Montserrat, el monestir romànic que va ser seu de la primera comunitat de monjos benedictins que s'instal·là a Montserrat a mitjan segle X. El llibre s'endinsa en el món de la pintura de l'artista nord-americà d'origen irlandès Sean Scully, personatge que va donar un nou sentit espiritual i artístic a aquest recinte. A més, la publicació conté informació sobre tot el procés de reforma de l'antic monestir fins a convertir-lo en un referent de l'art contemporani internacional, i compta amb escrits de Josep Maria Soler, Mercè Conesa, Francesc Xavier Altés, Eduard Sánchez, Xavier Guitart, Albert Mercadé i Daniel Giralt-Miracle.