Dos alumnes de l'Institut Lacetània es formen en indústria 4.0 a la República Txeca

Els dos estudiants bagencs a Praga
Els dos estudiants bagencs a Praga | Lacetània
Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 16:05h
Dos alumnes de l'institut Lacetània de Manresa estan rebent formació a la República Txeca en àmbits relacionats amb la indústria 4.0. Ho fan en el marc del projecte MICA (Mechanical Industrial Collaborative Assignments), un projecte d'àmbit europeu en el qual participa el centre manresà juntament amb centres educatius de Portugal, Alemanya, Polònia, Finlàndia i la mateixa República Txeca. El projecte MICA té com a objectiu la transferència de coneixement entre instituts de formació professional i empreses industrials d'arreu d'Europa.

Meritxell Baró és alumna del cicle formatiu de grau superior d'Automatització i Robòtica Industrial i Marc Herrera és alumne del cicle formatiu de grau superior de Mecatrònica. Tots dos passen dues setmanes a la ciutat de Třebíč participant en tallers tècnics sobre programació d'autòmats programables, utilització de panells d'operador, regulació de motors elèctrics i programació de robots industrials, etc. Es tracta d'habilitats i coneixements molt utilitzats a les fàbriques modernes i molt relacionats amb la indústria 4.0. A part dels tallers també visitaran les empreses TTS Group, dedicada a bullidors industrials, NUVIA, dedicada a l'energia nuclear i l'automatització industrial, i Mann Hummel, dedicada a la fabricació de peces per l'automoció.

Als tallers hi prenen part estudiants i professors de formació professional de tots els països que participen al projecte MICA. Per part manresana els professors són Àngel González, de l'institut Lacetània, i Emma Moreno, directora del Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània.