Zumba, futbol i un gran concert solidari a Callús pel dret a l'educació dels infants sirians

Tres nens sirians, participant en una de les activitats de l'OCC
Tres nens sirians, participant en una de les activitats de l'OCC | OCC
Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 11:45h
Aquest divendres, 16 de març, Callús serà l'escenari d'una jornada solidària per ajudar els infants sirians que van haver de marxar del seu país a causa de la guerra i que actualment es troben en camps de refugiats. Aquesta crua realitat, que sembla que no s'acaba mai, es posarà de manifest en aquest municipi del Bages de la mà de l'Escola Municipal de Música del poble.

El centre s'ha unit al projecte que fa setmanes va iniciar l'Institut Escola Artístic (IEA) Oriol Martorell (Barcelona), Circuit Solidari, una iniciativa que, a través de qualsevol expressió artística i disciplina escènica, pretén recaptar diners per ajudar als infants refugiats. Com? Donant-los a l'Open Cultural Center (OCC), una organització sense ànim de lucre nascuda a Idomeni l'any 2016 que desenvolupa projectes educatius i culturals amb infants refugiats que viuen en camps de Grècia. En concret, el projecte que se suportarà serà el de l'Escola Refugi, una iniciativa que, a través de cartes, pretén posar en contacte infants refugiats amb alumnes d'escoles diverses, amb l'objectiu que aquests darrers prenguin consciència del conflicte, aprenguin anglès i es nodreixin d'altres cultures.

Tanta ha estat la repercussió al poble d'aquesta jornada, que no només s'hi ha implicat l'escola de música, sinó que moltes de les entitats locals hi posaran el seu granet de sorra oferint activitats i tallers.

La festa solidària començarà a dos quarts de cinc de la tarda. El pati de l'escola Joventut acollirà un munt de propostes lúdiques ideades per diversos col·lectius del poble, com un berenar solidari a càrrec de l'AMPA del centre; una mostra de patinatge i una gimcana de futbol (de cinc a sis de la tarda); un taller de zumba (de sis a dos quarts de set de la tarda); un circuit caní (a partir de les set de la tarda); una ballada de gegants amb cercavila (a dos quarts de vuit del vespre), i la presentació del projecte Escola Refugi a càrrec dels membres de l'OCC, que començarà a dos quarts de set de la tarda.

A les vuit del vespre tindrà lloc l'acte central de la jornada: un concert col·lectiu entre els alumnes de l'Escola de Música de Callús  i els de l'IEA Oriol Martorell. Es farà al Casal del Poble i començarà amb un petit espectacle pluridisciplinari que inclourà música i textos originals compostos pels alumnes barcelonins al voltant del tema dels refugiats.

Seguidament, actuarà el cor infantil de l'Escola de Música, així com també alguns dels seus conjunts instrumentals, amb la col·laboració del Grup de Teatre i la Coral Romança.
Per acabar s'interpretarà una peça conjunta: Podries, del grup Roba Estesa, arranjada pel professor Xavi Ventosa. L'acte clourà amb la interpretació de la Sardana de Callús a càrrec de les entitats caramellaires del poble.

L'entrada per assistir al concert té un preu de 4 euros pels majors de 16 anys i serà gratuïta pels menors de 15. Les entrades es poden comprar anticipadament a la secretaria de l'escola Joventut o al mateix dia, una estona abans, al mateix Casal del Poble.

Paral·lelament a la jornada, des d'aquest dilluns i fins el dimecres 28 de març es podrà visitar, a la sala d'actes de l'Ajuntament de Callús, una exposició fotogràfica sobre el conflicte dels refugiats, els dies laborables, de nou del matí a dues del migdia, i dimecres de quatre de la tarda a vuit del vespre.