El Rugby Manresa perd contra el Químics ER en un partit intranscendent (30-16)

El B també perd contra el Begues RC, 20-28, i el femení ho fa contra el BUC 68-0

Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 9:23h
La jornada d'aquesta setmana per al Rugby Manresa va ser dolenta per als seus tres equips sènior, que van acabar derrotats pels seus contrincants.

Els jugadors del primer equip masculí del Manresa RC es desplaçaven a la teixonera per afrontar el seu partit de la Divisió d'Honor Catalana contra el Químics ER, segon classificat de la lliga.

Els bagencs sabien que no s'hi jugaven res, com també els locals, ja classificats per als play-off de la lliga, i així va ser com l'encontre s'iniciava amb un primer temps molt igualat, amb forts contactes entre ambdós equips, i on primaven les defenses per sobre del joc amb la pilota.

El partit es mostrava travat a causa dels forts contactes i a punts d'encontre molt disputats. El joc era lent i dur, i els bagencs amb ganes de dir la seva, sortien agressius i aprofitaven un cop de càstig als primers minuts per avançar-se al marcador. Tot i això, els locals responien al cap de poc amb un altre cop de càstig a pals (3-3).

Els manresans, tranquils i amb ganes de donar la sorpresa, aconseguien el primer assaig de l'encontre després d'una bona jugada per la 3/4 que per poc els locals no la impedeixen. Amb aquest assaig els manresans s'avançaven al marcador amb el 3-8. Els locals, que no disposaven de grans ocasions per arribar a l'assaig, aprofitaven la falta de disciplina dels bagencs per no deixar-los escapar al marcador i amb dos nous cops de càstig el marcador quedava ajustat amb el 9-8 al minut 30 del primer temps.

La igualtat es feia palesa sobre el camp, i abans del final del primer temps, els manresans aconseguien un nou assaig que els portava a la mitja part per davant en el marcador 9-13.

El segon temps, però, començava en contra dels manresans que rebien un cop important al primer minut amb un assaig per davantera transformat que posava als locals per davant al marcador amb el 16-13. Tot i això, amb un cop de càstig a pals els manresans posaven l'empat en un partit que fins al moment estava sent molt igualat i amb forts contactes. (16-16).

Però en aquesta categoria els errors es paguen molt cars, i els bagencs, tot i la bona defensa feta fins al moment, cometien errors de placatge per davantera que propiciaven un nou assaig transformat local que els avançava al marcador 23-16.

El partit va entrar llavors en una dinàmica molt travada, amb un conjunt local fent el seu joc, i el conjunt manresà intentant amb força trobar l'escletxa per aconseguir no deixar escapar els barcelonins al marcador.

Però un nou error en defensa era aprofitat pel conjunt de la Teixonera per, amb una bona jugada per 3/4, aconseguir un nou assaig al marcador que posava el punt final a l'encontre amb el 30-16 favorable als locals.

El B també perd

El segon equip del Manresa RC disputava diumenge la seva jornada de lliga al camp de rugby del Congost a Manresa, davant el Begues RC, líder de la lliga.

El conjunt local sabia de la importància d'aquest partit i d'aconseguir una victòria que els apropés encara més als play-off per al títol. És per això que sortien al camp molt endollats des del minut 0, i al cap de pocs segons de joc aconseguien el primer assaig de l'encontre per sorpresa de tots els presents.

Però l'encontre tot just començava, i el joc es va anar tornant més igualat durant el primer temps, amb molt de tanteig de les defenses i dels atacs de tots dos equips.

Els manresans aprofitaven un cop de càstig per obrir encara més escletxa al marcador amb el 10-0, però ràpidament el conjunt visitant deia la seva i aprofitava una llarga possessió de l'oval per aconseguir la primera marca transformada i apropar-se al marcador 10-7.

Va ser llavors quan el Begues començava a mantenir l'oval amb possessions llargues i aprofitava els errors defensius locals per sumar punts al marcador durant el primer temps, amb dos assaigs transformats més que només van ser respostos amb un cop de càstig local arribant al final del primer temps amb un marcador de 13-21 favorable als visitants.

Sabent de la igualtat de l'encontre, els manresans sortien amb força al segon temps però els visitants sabien el que havien de fer i el partit es va tornar molt igualat, amb bon joc dels bagencs tot i estar fluixos en touche, i bona defensa i possessió dels jugadors de Begues que feien que el partit es tornés travat i dur fins a l'últim tram de l'encontre en què el Begues tornava a colpejar amb un assaig transformat i feia més ampli el marcador amb el 13-28. Tot i això els manresans no es van rendir en cap moment, i mantenint l'oval aconseguien un assaig en els últims moments del partit per posar el marcador més igualat 20-28, però ja no va haver-hi prou temps per més, i el partit s'escapava per als locals que els hi van faltar 10 minuts per somiar en la remuntada.

El femení perd contra el BUC

Les jugadores del Manresa RC femení es desplaçaven dissabte a la tarda a la Foixarda per afrontar el seu últim partit de la lliga contra les jugadores barcelonines del BUC.

Les bagenques, coneixedores de ser l'últim partit de la temporada, sortien al camp amb ganes, concentrades i sense cap mena de tabú que les tallés en el seu joc habitual. Davant, però, es trobaren unes jugadores barcelonines amb més ritme de competició que les bagenques i amb jugadores molt més experimentades que en unes setmanes afrontaran el play-off de Primera Catalana.

El partit començava amb les manresanes sense nervis i amb ganes de jugar, inclús des de la pròpia 22, però els errors es paguen cars, i després d'intentar jugar a camp propi sortint a la mà, un avant era aprofitat per les locals per obrir el marcador amb el primer assaig del partit.

El joc llavors va ser dominat per les barcelonines que aprofitaven els errors de placatge visitant i el major físic per aconseguir diversos assaigs durant el primer temps. Tot i això, les noies del Manresa s'esforçaven en defensa i no deixaven que fos fàcil, a més, aprofitaven les poques possessions de les que gaudien per fer mal a través de la davantera i provaven totes les jugades que havien entrenat durant aquest temps, fent veure la seva millora sobre el camp, i fins i tot, desenvolupant una molt bona defensa a 5 metres per impedir que el marcador fos més ampli.

Al final del primer temps, les locals portaven un important avantatge, però les manresanes aconseguien jugar els últims 5 minuts molt a prop de marca, i la defensa local impedia el premi de l'assaig tot i la insistència de les noies del Bages (36-0).

El segon temps començava una mica diferent del primer. Les manresanes aconseguien aguantar una mica més la possessió i gaudien de temps de joc posant en pràctica els seus moviments, però les barcelonines, còmodes jugant en el seu camp, aprofitaven les seves habilitats i el seu extra de físic per aconseguir diverses marques més aprofitant tota l'amplada del camp i la davallada física del conjunt visitant.

Tot i la derrota, les manresanes van donar-ho tot, van gaudir del partit, i les bones sensacions d'aquesta segona volta continuaven en peu. Gust agredolç en aquest final de temporada, però amb molt bones sensacions (68-0).