El cap de la Guàrdia Civil de l'1-O a Fonollosa i Castellgalí: «Vam actuar amb exquisidesa»

El ministeri fiscal s'ha adherit a la petició dels advocats de l'acusació particular que demanen que se citi a declarar el tinent com a investigat

La Guàrdia Civil, a Fonollosa l'1-O
La Guàrdia Civil, a Fonollosa l'1-O | ACN
Mar Martí / Gemma Aleman
12 de març del 2018
Actualitzat a les 17:11h
El tinent de la Guàrdia Civil que dirigia l'operatiu de l'1-O als municipis bagencs de Fonollosa i Castellgalí ha defensat aquest dilluns davant la jutge de Manresa que els policies que van actuar en aquests dos municipis ho van fer amb "exquisidesa". Així ho han explicat els advocats de l'acusació particular, David Casellas i Abel Pié, que han relatat que, fins i tot, aquest tinent ha dit que encara s'hagués pogut fer un "ús de la força més elevat".

Al mig de l'interrogatori, els advocats del Col·legi d'Advocats de Manresa –que exerceixen d'acusació particular- han demanat que se suspengués la declaració perquè creien que el tinent s'estava "autoinculpant" i creien que se l'havia de citar com a investigat i no com a testimoni perquè pugui acudir al jutjat amb un advocat. El ministeri fiscal s'ha adherit a la petició de l'acusació particular. D'aquesta manera, la jutgessa ha decidit aturar la declaració i ha demanat als advocats que presentin un recurs per demanar formalment que se citi el tinent com a investigat.