La 5a edició dels Batecs Solidaris incorporarà en el programa la Cursa del Mosquit

El segon cap de setmana de maig tindran lloc diverses activitats esportives per recaptar fonsper al programa d'Ampans d'Acolliment residencial d'infants i joves amb Autisme, i al programa Nens saludables de la Fundació Rosa Oriol

Presentació de la 5a edició dels Batecs Solidaris, aquest dilluns
Presentació de la 5a edició dels Batecs Solidaris, aquest dilluns | OSlaCaixa
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 14:02h
Els dies 12 i 13 de maig, el Bages serà l'escenari de la cinquena edició dels "Batecs Solidaris: esport + solidaritat", les jornades esportives organitzades per Ampans, la Fundació Rosa Oriol i l'Obra Social "la Caixa", que tenen com a objectiu recaptar fons en benefici de dos projectes socials impulsats per aquestes entitats.

Ampans destinarà els diners recaptats al projecte de creació d'una residència per a l'acollida de 20 infants i adolescents amb autisme. La nova llar disposarà de 5 unitats de convivència, en un entorn confortable i de calidesa, i equipat amb tots els recursos humans i tècnics necessaris per atendre aquests infants i joves en una etapa crucial de la vida pel seu desenvolupament, qualitat de vida i inclusió social.

El recurs donarà cobertura a infants i adolescents que requereixen d'entorns adaptats a les seves necessitats i respostes especialitzades, amb una atenció global i personalitzada, proporcionant a l'infant una llar que li permeti desenvolupar-se com a persona, vetllant pels seus drets i oferint oportunitats en un clima emocional i relacional, el més semblant possible a l'àmbit familiar.

Aquesta és la cinquena llar d'acollida d'infants i joves amb necessitats de suport especial que posarà en marxa Ampans, després d'Armengou (Manresa), i de La Caseta, El Turó i El Pinet (Sant Fruitós de Bages). Entre totes l'entitat dóna acolliment a 58 nens i nenes i adolescents. Les millores en el diagnòstic precoç de l'autisme han fet aflorar la necessitat de serveis específics per atendre aquests infants i joves.

La Fundació Rosa Oriol, La Fundació Rosa Oriol destinarà els recursos obtinguts al projecte "Nens saludables". Aquest projecte vol millorar la salut dels nens sotmesos a situació de pobresa. Aquesta situació afecta els nens primerament amb un dieta insuficient o no equilibrada i també, en molts dels casos, amb una manca d'activitat física. Aquestes dues mancances generen problemes de desnutrició, obesitat, malalties...

Per ajudar als nens a superar aquesta situació volem dedicar els recursos obtinguts a beques menjador per garantir, almenys, que un àpat al dia sigui correcte i també a beques esportives per ajudar-los a adquirir hàbits saludables.

El fet de poder ajudar aquests nens en aquests dos aspectes des de molt petits els hi garanteix una salut molt millor durant la seva adolescència i la resta de la seva vida adulta.

Els dos projectes rebran el suport de l'Obra Social "la Caixa", que, en aquesta cinquena edició, seguirà aportant 10€ addicionals per cada samarreta venuda, fet que permetrà duplicar l'aportació als dos projectes solidaris de les fundacions Rosa Oriol i Ampans.

Dos dies plens d'esport i solidaritat

El dissabte 12 de maig el punt neuràlgic serà el Club Tennis Manresa, on es disputarà el Campionat de Pàdel, amb tres categories: masculina, femenina i infantil. Els preu de les inscripcions al Torneig és de 20 euros, en el cas dels adults, i de 5 euros, en el cas dels nens.

El segon dia l'activitat principal serà el running. En aquesta segona edició, la cursa solidària dels Batecs i la cursa del Mosquit -la cursa popular manresana que ja compta amb 8 edicions, han decidit sumar esforços i celebrar-les conjuntament. Així, el diumenge 13 de maig tindrà lloc la 8ª Cursa del Mosquit en els Batecs, amb dos recorreguts, de 5 km (oberta enguany a caminadors) i 10 km, que sortiran del Parc de l'Agulla i seguiran pel Parc de la Sèquia, un indret amb un gran atractiu paisatgístic al mig del Pla de Bages.

La cursa de 5 km és pràcticament plana, oberta a caminadors, està pensada per aquells que s'inicien en el món del running; mentre que en el cas del recorregut de 10 km és en format crono, pensant en els corredors més experimentats. Sigui quin sigui el recorregut triat, el preu d'inscripció per als adults és de 10.

Els més petits també tindran la seva cursa, amb itineraris i distàncies adequades a les diferents edats. Aquetes curses es faran al voltant del llac de l'Agulla.

El preu de la inscripció a la cursa serà de 10€ fins al 27 d'abril, 12€ fins al 12 de maig i de 15€ el mateix dia de la prova.

Les inscripcions a la cursa i al pàdel ja estan obertes de forma presencial a Rios Running - Carrer dl Born, 16 (en el cas de la cursa) o bé a través d'aquest web, i al Club Tennis Manresa en el cas del pàdel.