El Guillem Catà aporta l'èxit de la Big Band al projecte Erasmus+ WISH

Elumnes del Guillem Catà a la ciutat italiana de Cuneo
Elumnes del Guillem Catà a la ciutat italiana de Cuneo | INS Guillem Catà
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 9:22h
En el marc del projecte Erasmus+ WISH, alumnes i professors del Guillem Catà s'han desplaçat a la localitat italiana de Cuneo per compartir bones pràctiques educatives. El programa té com a objectiu vehicular les habilitats del segle XXI i l'aprenentatge basat en projectes per desenvolupar i implementar la inclusió social dins el currículum escolar.

L'institut manresà ha aportat, entre d'altres, l'exitosa experiència de la seva Big Band formada majoritàriament per alumnes immigrats. Durant els dies 14, 15 i 16 de febrer, aquests estudiants van gaudir de l'experiència de tocar junt amb l'OBC a l'Auditori de Barcelona davant una audiència estimada d'unes 6000 persones. La innovadora experiència educativa ha estat molt ben rebuda en l'àmbit europeu i ha esdevingut un referent per aconseguir projectes educatius amb un alt potencial inclusiu. Atès que els altres instituts europeus han contribuït també amb experiències similars, s'ha proposat continuar experimentant amb l'art i l'entreteniment per potenciar el factor lúdic dins el sistema educatiu.

Cal recordar que aquest projecte inclou professors de les universitats de Gaziantep (Turquia) i Timisoara (Romania), així com dels instituts I.I.S. Grandis de Cuneo (Itàlia), Súkromná Obchodná Akadémia de Zilina (Eslovàquia) i de l'Institut Guillem Catà.