El Cd'E Manresa perd contra el Farners després de dinou partits d'invicte com a visitant (2-1)

El Cd'E Manresa ha perdut a Santa Coloma de Farners
El Cd'E Manresa ha perdut a Santa Coloma de Farners | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
11 de març del 2018
Actualitzat a les 0:44h
Dinou. Aquest és el número de desplaçaments consecutius que duia el Manresa sense conèixer la derrota lluny del Congost, des del 21 de gener de 2017 al camp del Lloret, la passada temporada. En aquesta ocasió, la que feia vint, i novament a la comarca de La Selva, l'equip blanc-i-vermell tornava a casa amb les mans buides després d'un partit en que tot anava rodat, sobretot amb el gol d'Adri Arenas, fins que una inoportuna lesió del capità Sergi Soler ho va canviar tot. Aquesta circumstància es va convertir en una de les claus per explicar la derrota manresana davant l'únic equip que li ha guanyat els sis punts aquesta temporada. Mentre el Manresa jugava amb deu jugadors, amb Sergi Soler atès a la banda, el Farners va robar la pilota al seu propi camp i va muntar un contracop que seria mortal. A les acaballes del partit, quan el Manresa havia recuperat el to de l'inici del primer temps i s'acostava amb perill a l'àrea de Blanquera, arribaria l'estocada definitiva de l'equip local, en temps afegit (91'). Riki Solà aprofitava una errada d'Agus per deixar glaçats uns jugadors blanc-i-vermell que quatre minuts abans s'havien estirat dels cabells quan Moha estavellava la pilota a la creueta. Del que hagués significat l'1 a 2 vàrem passar, en un tres i no res, a un 2 a 1 que va fer molt mal, quan ja es donava per bo l'empat. 

Com apuntàvem anteriorment, l'inici del Manresa desprenia bones sensacions. Els deixebles de Dani Andreu trepitjaven més el camp del rival que no pas a l'inrevés. Sergi Soler va intentar sorprendre Blanquera amb un xut des de més enllà del balcó de l'àrea, però el porter selvatà va respondre amb uns punys fora per traure's de sobre el perill (5'). Un parell de minuts després, per culminar i confirmar uns bons minuts de futbol, Biel Rodríguez feia una gran maniobra personal per la banda esquerra de l'atac manresà; la seva centrada al cor de l'àrea l'aprofitava perfectament Adri Arenas per connectar un gran cop de cap, impossible per Blanquera, que obria el marcador (7'). 

Com en altres ocasions, potser sense voler-ho, el Manresa va baixar el pistó i el Farners va equilibrar les forces. No obstant, el control del joc era clarament visitant ja que, malgrat que després del gol el Manresa no va generar perill en atac, tampoc deixava que Luque passes angunies. Però als 24' arribaria la jugada clau del partit: Sergi Soler, en una disputa de pilota al mig del camp, es lesionava de manera fortuïta i tenia que abandonar el terreny de joc. Durant tres minuts el Manresa jugaria amb un home menys, mentre es valorava entre els tècnics i el mateix jugador la possibilitat de que el capità continués portant la brúixola del joc visitant. En aquest impàs, en una jugada d'atac manresà, el Farners recuperava una pilota que acabaria amb una passada en profunditat cap a Adri Salas, qui guanyava l'esquena d'una defensa manresana confiada en excés; aquest va encarar la línia de fons i acabaria cedint la pilota sobre l'arribada de José González, que afusellaria Luque a boca de gol (26'). El Manresa va quedar tocat amb el gol de l'empat i no recuperaria el pols al partit fins a la recta final de la segona part.

Abans d'arribar al descans hi van haver un parell d'accions que podien haver trencat l'empat al marcador. Primer el perill es produiria a l'àrea de Luque després d'una indecisió defensiva i del propi porter que acabaria amb la pilota a peus de Óscar Parcet, qui pràcticament sol xutaria la pilota més enllà de la línia de fons (37'). Poc després (41') era Moha qui engaltava una gardela des de fora de l'àrea aprofitant un refús defensiu, però una gran intervenció de Blanquera neutralitzava un xut que duia verí. Veient com va anar l'últim tram de la primera part, calia que el Manresa recuperés la seva millor versió a la represa.

Però no, no va ser així. El partit es va convertir en un passa carrers continu. Cap dels dos equip era capaç de mantenir el control de la pilota, les pèrdues eren constants, la continuïtat en el joc inexistent... Amb aquests ingredients, a mida que avançaven els minuts, cada cop es feia més evident que l'empat seria un mal menor per un Manresa pràcticament desconegut. Més encara quan als 66' José Martínez es quedava sol davant Luque (en un més que evident orsai) i perdonava el 2 a 1.

Però al darrer tram de partit (el darrer quart d'hora) el Manresa va tornar a agafar el pols al partit i va començar a moure la pilota amb criteri, generant arribades pels dominis de Blanquera. En una d'aquestes Noah es va plantar davant el porter local als 81', però al darrer regat per superar Blanquera, aquest li va pispar la cartera in extremis. Poc després era Moha qui protagonitzaria la següent ocasió (una bala de canó!), amb un xut des del balcó de l'àrea que es va estavellar al travesser, a tocar de la creueta, amb Blanquera fent l'estàtua davant una pilota que era impossible d'aturar. I ara sí, quan ja es començava a assumir que l'empat era un mal menor (millor un punt que res), endinsats ja en temps afegit, arribaria la gran clatellada pel Manresa. Una pilotada des de camp propi del Farners arribaria a l'alçada de la corona de l'àrea; allà estava el central Agus, acompanyat de Riki Solà, per pentinar la pilota cap a les mans del porter Luque; però la pentinada cap enrere es va convertir en un inesperat regal pel davanter selvatà, que només feia dos minuts que havia entrat al terreny de joc (després de tres mesos de lesió), qui recollia un esfèric que acabaria al fons de la xarxa visitant, que significaria el definitiu 2-1 i que significaria, també, la fi de la magnífica ratxa blanc-i-vermella lluny del Congost, tretze mesos i escaig després. 

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Farners

Blanquera
Adri Salas
Pitu Riart
José Martínez (Roger Parals, 72')
Vila (Crespo, 45')
Bader (Riki Solà, 89')
Joel Salas
Robert Negre (Cesc Peracaula, 45')
Gerard Gómez
Óscar Parcet
Callicó

Centre d'Esports Manresa

Luque
Solernou
Agus
Florent
Moha
Bernat
Adri Arenas (Alejandro, 45')
Sergi Soler (Noah, 28')
Javi López (Leandro, 86')
Marçal Lladó
Biel Rodríguez (Darío, 86')

Gols

'0-1 (7'), Adri Arenas
'1-1 (26'), José Martínez
'2-1 (91'), Riki Solà

Àrbitre

Sr. Alejandro Aguayo Prieto, de la delegació de Barcelona. Va estar auxiliat per Óscar Gómez Gutiérrez i Antonio Bravo Minero.

Targetes

Adri Salas
Vila
Robert Negre
Callicó
Pau Menéndez (tècnic)
//
Agus
Florent
Adri Arenas
Biel Rodríguez
Alejandro

Camp

Municipal de Santa Coloma de Farners
 

Resultats

Classificació