Una gossada té atemorits des de fa dies els excursionistes que pugen al Collbaix

Una caminant va acabar a l'hospital dijous després que tres gossos la rodegessin i un dels la mossegués a la cama

El gos que va mossegar la noia dijous passat al costat del tancat on conviu amb altres animals
El gos que va mossegar la noia dijous passat al costat del tancat on conviu amb altres animals | A. Salazar
10 de març del 2018
Actualitzat el 12 de març a la 13:05h
Una gossada d'entre set o vuit animals que estan solts a la falda del Collbaix a cavall dels termes de Sant Joan de Vilatorrada i Fonollosa, tenen atemorits els esportistes, tant excursionistes com ciclistes, que passen per aquella zona amb la intenció de fer esport.

L'últim capítol d'aquesta situació es va viure dijous passat a la tarda quan dues excursionistes que baixaven del Collbaix es van veure envoltades per tres gossos que les bordaven i roncaven sense deixar-les avançar, tal i com han explicat a NacióManresa. Un dels animals es va llançar contra una d'elles i la va mossegar profundament a la cama. Finalment, el gos es va desenganxar com a resposta als crits de l'altra noia.

Un cop van poder fugir del lloc, la noia va haver de ser atesa en primera instància en un CAP de Sant Joan de Vilatorrada, i posteriorment es va traslladar a l'hospital de Sant Joan de Déu per a fer-se curar la ferida i fer una anàlisi epidemiològic.

Aquest, però, no és l'únic cas que s'ha produït a la zona amb els animals. Precisament, les mateixes noies expliquen que a la pujada van veure com els mateixos gossos empaitaven un ciclista que baixaba que, gràcies a la velocitat i la seva habilitat al volant els va poder esquivar. Altres persones que acostumen a passejar per l'entorn expliquen que els han hagut d'evitar a cops de roc o amb bastons.

L'amo dels gossos en cuida vuit, però assumeix que no els pot controlar

Una de les màximes preocupacions de la persona ferida era que el gos que la va mossegar tenia, a la vegada, una ferida a la pota, i no sabia si estava vacunat de possibles infeccions que es contagien a humans. Per això, l'endemà s'hi va tornar a desplaçar, aquesta vegada en cotxe i va poder parlar amb el propietari d'una casa i un terreny d'on havien sortit els animals.

Segons els va explicar l'home, té a la seva cura vuit gossos, quatre dels quals són seus i la rest dels seus fills que, per feina, no se'n poden fer càrrec. L'home va assumir que no els pot controlar i que a vegades se li escapen.

La dona ha denunciat els fets als Agents Rurals, que ja tenen coneixement de la situació per episodis similars anteriors. Aquest diumenge, juntament amb l'afectada, es desplaçaran al lloc dels fets per buscar-ne una solució.