La Diputació lliura el projecte d'intervenció a la coberta de l'església del Roser de Súria

Lliurament del projecte d'intervenció a la coberta de l'església del Roser
Lliurament del projecte d'intervenció a la coberta de l'església del Roser | Diputació
Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 19:32h
La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte bàsic i executiu d'intervenció a la coberta de la nau nord de l'església de la Mare de Déu del Roser de Súria. L'objecte de la intervenció es recuperar la rampa i la porta de l'antic accés al castell que actualment es troba tapiada per la coberta de la nau nord de l'església, nau construïda al segle XIX per ampliar el temple. El projecte ha estat lliurat aquest divendres pel diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l'alcalde, Josep Maria Canudas.

El projecte, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona, preveu el desmuntatge de la teulada i la seva substitució per un terrat rampa que permetrà obrir de nou la porta originaria del castell així com accedir al terrat de l'absis de l'església.

L'església de la Mare de Déu del Roser es troba al costat del castell de Súria. El castell de Súria, documentat a l'any 993 i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), es troba situat al Poble Vell a la part més alta d'un tossal que domina el riu Cardener. El castell conté el centre d'interpretació del Poble Vell. 
Arxivat a