El Nou Congost es prepara per viure un partit com els d'abans

ICL Manresa i Breogán es disputen bona part de l'ascens directe

L'ICL Manresa disputa contra el Breogán un dels partits més importants de la temporada
L'ICL Manresa disputa contra el Breogán un dels partits més importants de la temporada | FEB
09 de març del 2018
Actualitzat a les 19:17h
Una bona part de l'ascens directe a la lliga Endesa es juga en quaranta minuts. ICL Manresa i Breogán de Lugo s'enfronten en un partit que ha generat una gran expectativa (diumenge, 19:00). Bona nota n'és que s'han acabat les entrades gratuïtes que podien retirar els socis. Si guanyen els bagencs tot quedarà obert. Si per contra s'imposen els gallecs Lugo serà molt més a prop de l'elit. El Nou Congost pot ser aquell sisè jugador que ajuda a guanyar partits. 

Petites rampes de Lluís Costa

La setmana ha estat tranquil·la en temes físics a la capital del Bages. Només Lluís Costa ha tingut petits contratemps. El base va notar petites rampes al darrer partit a Osca. Com a mesura de precaució se l'ha descarregat de treball en alguns entrenaments. La resta de plantilla està a plena disposició per a un partit que fa especial il·lusió a tots els jugadors. 

Un partit dels grans

Feia temps que el Nou Congost vivia un ambient com el de les grans ocasions. Les darreres temporades han estat molt decebedores al Bages. A més, les poques alegries van arribar en pista contrària (Madrid i Vitòria). Diumenge, el Nou Congost presentarà una gran entrada. Duran espera que aquest factor doni un plus de motivació al seu equip i creï pressió al rival. Al revés del què va passar a la primera volta i a la final de la Copa Princesa d'Astúries. 


L'average és un aspecte a tenir en compte

Duran és conscient que només aixecar els disset punts de bàsquet average causaria problemes importants al Breogán. Tot i això, admet que el triomf podia pressionar a un rival que fa una setmana semblava tenir-ho tot fet i ara veuria reduït el seu avantatge a la mínima expressió. El tècnic de l'ICL Manresa desitja que la inesperada derrota dels gallecs fa una setmana contra el Palència els generi dubtes. Al mateix temps, creu que guanyar el partit depèn únicament del seu equip però que per remuntar l'average hi han d'entrar en joc altres factors com l'ambient, el desencert visitant o el nerviosisme. Són factors que no depenen només de l'ICL Manresa però que l'equip manresà pot ajudar a què succeeixin. Tot i la importància del partit, Duran no ha fet un scouting diferent a la resta de compromisos

Fan zone

El Bàsquet Manresa vol que els seus afeccionats comencin a viure el partit abans del salt inicial. Per aquest motiu ha organitzat una fan zone a partir de dos quarts de sis de la tarda amb jocs per la canalla, maquillatge, música i servei de bar. La Grada d'animació també ha organitzat una calçotada que preveu la presència d'una cinquantena de persones. Els seguidors manresans hi ha convidat els seus homòlegs de Lugo. La distància entre les dues ciutats i l'horari del partit farà que seguin aproximadament mitja dotzena els suporters gallecs que hi facin cap. 

Salva Arco recull els donatius de la campanya per lluitar contra l'MFEC2

Bàsquet a Ràdio Manresa i la Grada d'Animació lliuraran a Salva Arco un xec simbòlic que correspon a la recaptació en favor de la lluita contra la malaltia de l'MEFC2, una malaltia estranya que afecta el desenvolupament psicomotor i causa un endarreriment important amb trets de l'espectre autista. La recaptació ascendeix a 200 euros. Ràdio Manresa s'hi va adherir quan l'ICL Manresa va visitar Castelló i el periodista Carles Jódar va parlar amb el pare d'una nena que es diu Celia. La Celia és una de les poques persones que pateixen l'MFEC2. Tant la Grada d'animació com Bàsquet Manresa han col·laborat en la campanya. De fet, un dels membres de la Grada d'animació, Èric Muncunill, serà entre els qui faran l'entrega del xec a Arco. Muncunill pateix la malaltia rara de PKU, que no li permet ingerir proteïna animal. 

Un líder sòlid que ve de perdre el darrer partit

El Breogán fa anys que lluita per tornar a l'ACB. A Lugo estan convençuts que aquest pot ser l'any. Els gallecs s'han mostrat com a sòlid líder de la lliga LEB Or malgrat patir diumenge passat la seva primera derrota com a locals davant el Palència (80-82). Els de Natxo Lezcano destaquen per tenir un dels nivells físics més alts de la competició, molt de talent i una alta capacitat anotadora. Els tècnic de l'equip gallec compta amb grans jugadors en totes les posicions. Ricardo Uriz ha demostrat que domina el ‘tempo' de partit. l'ICL Manresa ja ha tastat les seves prestacions. Sergio Quintela pot aparèixer en qualsevol moment. A l'interior, Emir Sulejmanovic i Mathew Stainbrook són pivots dominants. A més, el Breogán va incorporar l'eslovè Sandi Cebular a la darrera setmana en què els equips LEB podien fitxar. Però al Nou Congost si dos rivals criden l'atenció són dos ex: Salva Arco i Guille Rubio. 
Arxivat a