Els Bombers amb causa presenten la I Cursa Vertical Montserrat

Es realitzarà el proper 14 d'abril i recorrerà les escales de servei que hi ha als dos funiculars de Montserrat

Juli Gendrau explicant la I Cursa Vertical a Montserrat
Juli Gendrau explicant la I Cursa Vertical a Montserrat | Bombers
Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 15:13h
Aquest divendres s'ha presentat, al Monestir de Montserrat, una nova iniciativa en el marc del projecte solidari Bombers amb causa: la I Cursa Vertical Montserrat, organitzada per Bombers de la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social Sant Joan de Déu. L'esdeveniment serà el 14 d'abril a Monistrol de Montserrat i destinarà els ingressos a finançar programes de recerca en malalties maternoinfantils i d'atenció a la infància en risc.
 
La presentació, que s'ha dut a terme a la sala Venerable de l'hotel Abat Cisneros de Montserrat, ha anat a càrrec del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, del director de l'Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota; el director general de FGC, Pere Calvet; el majordom-administrador de l'Abadia de Montserrat, el Pare Manel Gasch i un dels organitzadors de la cursa i promotors de Bombers amb Causa, Arnau Fabregat. També hi han assistit els alcaldes de Collbató, Miquel Solà, i de Monistrol de Montserrat, Joan Miquel; així com representants dels Bombers de la Generalitat i del Cos de Mossos d'Esquadra, entre d'altres. Arcadi Alibés, reconegut periodista esportiu i corredor experimentat de curses esportives, ha participat també a la presentació de la Cursa.
 
Segons Gendrau, aquesta activitat esportiva és una "nova iniciativa solidària que suma esforços" al projecte Bombers amb Causa, un projecte que compta també amb la col·laboració dels Bombers d'Andorra i de Barcelona i que també organitza la Cursa de Muntanya Bombers amb Causa el proper mes de maig. "Estem orgullosos d'aquest Cos de Bombers que tenim", un Cos que ha incorporat "les iniciatives solidàries a la seva Carta de Serveis", ha afegit.
 
El director general de FGC, Pere Calvet, ha destacat la importància de la iniciativa, que destina "els beneficis a una entitat solidària com és Sant Joan de Déu, hospital capdavanter en la investigació i el benestar de les persones vulnerables". I, també ha volgut deixar palesa la bona col·laboració de FGC amb Bombers de la Generalitat, a tots els nivells. "Amb ells hem pogut posar en marxa molts projectes, les nostres tasques ens complementen i gràcies a aquesta cooperació aconseguim donar un servei millor als usuaris, que al capdavall és el nostre objectiu comú".
 
Per a Oriol Bota, "estem molt orgullosos del projecte Bombers amb Causa, que va començar sent una iniciativa personal d'un bomber i, en pocs anys, ha anat creixent i sumant moltes persones, moltes complicitats d'institucions i entitats, que permeten el finançament íntegre de dos investigadors en malalties infantils minoritàries i també donar suport a la infància en risc".
 
Finalment, Arnau Fabregat, un dels organitzadors de la Cursa i coordinador del projecte solidari Bombers amb Causa, ha recordat de forma molt especial a en Rafa Arnabat, bomber de la Generalitat i impulsor del calendari solidari que va morir recentment.
 
La Cursa Vertical Montserrat Bombers amb Causa

La cursa està limitada a 100 participants per commemorar el centenari del Funicular de Sant Joan, inaugurat el setembre de 1918.
 
Es tracta d'una cursa vertical que recorrerà les escales de servei que hi ha als dos funiculars de Montserrat, des de l'estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l'estació superior del funicular de Sant Joan. En total són 2.184 esglaons, uns 400 metres de desnivell i 1 km de distància aproximada.
 
El preu de la inscripció, 21,84 euros, és simbòlic: cada esglaó dels 2.184 que pugin els corredors simbolitzarà una donació d'un cèntim.
 
Pel nombre d'esglaons, és la primera cursa vertical d'escales de l'Estat espanyol i se situa entre les més dures del circuit mundial. La Vertical Montserrat forma part de la Towerrunning Tour 2018 de la Towerrunning World Association (TWA).
 
Les inscripcions ja s'han obert aquest matí, i es poden fer on line.
 
Han donat suport en l'organització de la cursa: els cremalleres i funiculars de Montserrat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; el Patronat de la Muntanya de Montserrat, l'Abadia de Montserrat, l'Ajuntament de Collbató i la Creu Roja de la Muntanya de Montserrat.