La Biblioteca Cal Gallifa organitza una sortida per conèixer Barcelona amb ulls de dona

Tindrà lloc el dissabte 17 de març i les inscripcions per a participar-hi ja estan obertes

Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 11:27h
La Biblioteca Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada ha obert inscripcions per a participar en una sortida literària que tindrà lloc el proper dissabte, 17 de març, a Barcelona. L'objectiu de l'excursió és fer descobrir els participants quin paper han tingut les dones, al llarg de la història, a la capital catalana. Tot això ho faran basant-se en el llibre Dones de Barcelona, escrit per Elisenda Albertí, que serà qui conduirà l'activitat.

La ruta donarà a conèixer la ciutat des de la perspectiva femenina, a través d'històries i llegendes protagonitzades per dones barcelonines, des del segle IV fins al XIX. Els assistents coneixeran senyores divertides, cruels, santes, emprenedores, impressores, escriptores, dides i disbauxades, així com també s'endinsarà en la vida de la Paula, qui va crear la primera agència matrimonial de Barcelona; de l'Eulàlia Ferrer, que va dirigir la primera impremta de la ciutat, o la de la tia Caterina, l'alcavota més famosa de la capital catalana.

Per inscriure's a l'activitat, que té un preu de 8 euros, cal anar presencialment a la Biblioteca de Cal Gallifa o trucar al 93 876 77 05. Les places són limitades i el preu no inclou transport fins a Barcelona. La ruta començarà a les onze del matí i acabarà, aproximadament, a dos quarts d'una del migdia.