Atbara: «Tot va començar amb una versió de la cançó 'I'm a Believer'»

El duet manresà serà el proper convidat del cicle Tarima i actuarà al bar Nais aquest diumenge a dos quarts de set de la tarda

El duet Atbara serà el proper convidat del cicle Tarima
El duet Atbara serà el proper convidat del cicle Tarima | Arxiu personal
09 de març del 2018
Actualitzat a les 10:48h
Aquest diumenge, 11 de març, el bar Nais de Manresa acollirà, a partir de dos quarts de set de la tarda, una nova proposta musical del cicle Tarima. En aquest cas, els protagonistes seran els manresans Jofre Fité i Marta Viñeta que, sota el nom d'Atbara, faran les delícies dels amants del pop, el rock i el jazz a través de temes coneguts però amb tocs molt personals.

Amb la veu de Viñeta i el piano de Fité, el públic podrà degustar peces reharmonitzades com la de Happy, de Pharrel Williams; Norwegian Wood, dels Beatles, o Uptown Funk, del popular Bruno Mars.

El d'aquest diumenge serà el penúltim concert programat per Tarima, el circuit artístic emergent de la ciutat de Manresa que té com a objectiu primordial fer descobrir els noms d'aquells joves artistes que engeguen els seus projectes, i funcionar com a altaveu per a la seva difusió.

Quan va començar la vostra carrera musical en conjunt?

Fa una mica més d'un any, ens vam conèixer estudiant el Grau Superior de Música al Taller de Músics de Barcelona. El nostre projecte va sortir de manera espontània. Un dia que havíem quedat per tocar però vam acabar explicant-nos la vida. Llavors, vam improvisar una versió de I'm a Believer, reharmonitzant-la i adaptant-la al moment.

Què us sembla la iniciativa del cicle Tarima?

Molt interessant! A Manresa calen més locals que apostin per la programació en directe de qualitat i al mateix temps mantinguin unes condicions dignes per als músics. Tant de bo tingui continuïtat.

Què veurà la gent que vingui al concert de diumenge?

Versions de temes coneguts, però interpretats de manera força diferent. Un repertori basat en temes de pop i de rock, sobretot, que ens fem nostres, adaptant-los sense prejudicis. És per això que ens han quedat, d'una banda, versions fosques, dissonants i quasi irreconeixibles dels temes originals, i d'altres molt més amables. Amb tot, ens ho prenem força com un projecte per jugar i experimentar, i més últimament, que hem incorporat l'electrònica amb un sintetitzador i un pedal d'efectes per la veu.

Quins objectius teniu, a llarg termini, com a artistes?

Pregunta complicada! No ens ho plantegem gaire, anem bastant al dia, fixant-nos més aviat objectius personals/musicals a curt termini.

Quins són els vostres referents musicals?

N'hi ha molts evidentment... Per començar, hi ha el bagatge que els dos portem a la motxilla, de música que ens agrada o ens ha agradat, i aquí podem parlar des de heavy metal fins a rumba, passant per la música barroca i la clàssica i, evidentment, el jazz. A nivell de referents més concrets, hi ha diversos artistes que han experimentat amb el concepte d'adaptar sense gaires complexos temes pop/rock, i que són molt interessants. Pensem en Brad Mehldau, The Bad Plus, Dirty Loops, i, més a petita escala, en Electro Deluxe.

Recomaneu-nos una cançó.

Funky Town i Norwegian Wood, les peces que hem versionat que més diferent sonen a les originals.

A quin lloc us faria especial il·lusió tocar?

Qualsevol lloc on el tracte sigui bo i la gent respongui és fantàstic, però si haguéssim de dir-ne un de concret, ens decantaríem per alguna sala amb un escenari gros, com el Teatre Kursaal.

Amb quin grup de música us agradaria compartir escenari?

Aquesta també és difícil! Hi ha molts grups molt interessants, però si només n'hem de dir un, ens quedem amb els Itzipa. Ens agrada molt la seva música i tenen un so únic.

La millor xarxa social per donar-vos a conèixer és...

Instagram o Facebook. Una mica més l'Instagram, potser.