La Festa Major del Poble Nou arriba carregada de música, oci infantil i cultura popular

Començarà aquest diumenge i s'allargarà fins el dia 25

Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 10:03h
L'Associació de Veïns del barri del Poble Nou ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida a una altra edició de la seva Festa Major. Començarà aquest diumenge amb una caminada popular fins a Joncadella i acabarà el dia 25 de març amb la tradicional concentració "motera" davant del frankurt Cal Xavi.

La caminada d'aquest diumenge sortirà a les onze del matí des del pati de l'Escorxador i tindrà un recorregut circular de 12 quilòmetres. Des de l'organització es detalla que s'ha de portar esmorzar. Paral·lelament, a la mateixa hora i al mateix Escorxador tindrà lloc el 60è concurs de dibuix infantil i juvenil. Les obres, que s'hauran d'entregar el mateix dia, estaran exposades durant una setmana al local de l'AVV i no serà fins el diumenge dia 18 que es faran públics els noms dels premiats en un acte que començarà a dos quarts de sis de la tarda i es durà a terme al mateix pati de l'Escorxador.

El dissabte 17 la festa es reprendrà a dos quarts de sis de la tarda amb un espectacle d'animació infantil a càrrec de la companyia Ai Carai!, a l'Escorxador. Una hora més tard, i a la mateixa ubicació, hi haurà una calçotada popular acompanyada de pa amb botifarra que es complementarà amb un ball de Festa Major a càrrec del duet Cristina i Josep Maria. La jornada de dissabte acabarà amb més música: un concert d'havaneres de la mà del grup Mar i Vent en el qual no hi faltarà el rom cremat.

Diumenge 18, a banda del veredicte dels premis del concurs de dibuix, serà el dia més solidari de tots. De deu del matí a dues del migdia, un autobús del Banc de Sang i Teixits farà parada al carrer Sant Josep per rebre totes aquelles persones que vulguin donar sang. A banda d'aquesta acció altruista, el pati de l'Escorxador acollirà, a les nou del matí, la tradicional botifarrada popular, que estarà amanida pel grup de xaranga La Sinforosa i pel grup de tabalers Les Vilatukades. A les deu del matí, al carrer Sant Josep, s'inaugurarà la segona edició del Mercat de Comerços del Barri, que col·locaran carpes amb els seus productes i que estaran acompanyats d'altres artesans.

A un quart de dotze del migdia es donarà el tret de sortida a la XXVIII Trobada de Gegants de Catalunya, que faran una cercavila des del carrer Sant Josep fins a la plaça Mossèn Vidal. Allà, es farà la presentació de les colles participants, que faran ballar els seus gegants al ritme de cobla. Els grups que enguany hi participen són els gegants de Puig-Reig, els de Gironella, els de Calders, els de La Granda, els de Vilanova del Camí, els de Castellbell i el Vilar, els d'Alella, els de Balsareny, els de Manresa, i els del barri amfitrió.

Paral·lelament a la cercavila gegantera, de dos quarts de dotze a dos quarts de dues del migdia es col·locaran taulers d'escacs al carrer Sant Josep per a tothom que hi vulgui jugar.
El diumenge 18 acabarà amb una xocolatada popular a l'Escorxador, on també hi haurà instal·lats inflables i tobogans gegants. Tot plegat començarà a dos quarts de cinc i s'allargarà fins a dos quarts de vuit del vespre.

Finalment, la darrera proposta de Festa Major arribarà el diumenge 25. A les nou del matí tots els amants de les motos podran degustar un esmorzar a la plaça de l'Escorxador i a un quart de dotze iniciaran, amb els seus vehicles, una ruta per la comarca que acabarà a davant del frankfurt Cal Xavi, al carrer Abat Oliva. Aquesta activitat està organitzada per l'entitat Amics de les Motos del Poble Nou.
 

Programa complet d'activitats.