Els regidors de la CUP fan vaga i no van assistir a la comissió informativa

Els rupturistes retreuen al govern municipal que no canviés de dia la reunió malgrat haver-hi convocada una vaga de 24 hores

Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a la 13:29h
La regidora i els dos regidors de la CUP en una imatge d'arxiu
La regidora i els dos regidors de la CUP en una imatge d'arxiu | Àlex Gómez Ribera
Després de l'encreuament de comunicats entre la CUP i l'equip de govern sobre la vaga feminista del 8 de març i la convocatòria, el mateix dia, d'una comissió informativa, la candidatura rupturista ha fet públic que cap dels seus tres regidors no va assistir a l'esmentada reunió. La CUP segueix "sense entendre" que l'equip de govern, tot i saber que hi havia una vaga de 24 hores convocada, mantingués la convocatòria de la comissió informativa: "per molt que l'equip de govern només decidís manifestar el suport a l'aturada de 2 hores convocada pels sindicats grocs, eren perfectament conscients de la convocatòria de vaga general, i no l'han respectada", ha manifestat Gemma Tomàs, regidora de la CUP a l'Ajuntament.

Cal recordar que, tot i que els sindicats majoritaris només convocaven a la vaga de 2 hores, altres sindicats com Intersindical-CSC, IAC, CGT i CNT van convocar formalment vaga general de 24 hores davant el Ministeri d'Ocupació, i per tant l'aturada estava recolzada per la llei. Per tant, "convocar una comissió informativa (que es convoca per explicar els temes que aniran al Ple municipal) en una jornada de vaga vulnera els drets de les treballadores i dels càrrecs electes", ha declarat Gemma Tomàs.

Davant d'aquest fet, l'assemblea de la CUP va decidir que els seus regidors no assistissin a la Comissió Informativa de Territori, tot i que aquest fet dificulta la preparació del ple. Segons la CUP, no hauria costat gens "canviar el dia de la comissió, com s'ha fet d'altres vegades". Per exemple, el passat mes de novembre la comissió informativa d'Hisenda i Governació, prevista pel dia 8, es va traslladar al dia 9 amb motiu de la Vaga general, tot i que en aquella ocasió els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) tampoc no donaven suport a la vaga convocada per la Intersindical-CSC. La CUP no entén com és possible manifestar el suport a una vaga i al mateix temps impedir-ne el desenvolupament, i ha titllat la postura del govern  de "voler quedar bé amb la vianda al plat".